Een dessin dat je goed staat past bij je gezichtstrekken

Een dessin dat je goed staat past bij je gezichtstrekken

Welk dessin jou aanspreekt is afhankelijk van je stijlpersoonlijkheid. Wel is het zo dat het ene dessin je beter zal staan dan het andere. Een dessin dat je goed staat, past bij je bodytype, je gezichtsvorm en je gezichtstrekken.

Zijn je gezichtstrekken, zoals je mond, ogen, neus, wenkbrauwen en je jukbeenderen hoofdzakelijk rond of eerder recht? Of heb je een combinatie van rechte en ronde lijnen in je gezicht? En hoe zit het met je lichaam-silhouet? Is dat rond of juist heel recht of ben je een in between? Je lichaam-silhouet kun je ontdekken door voor een spiegel te gaan staan en met een oude lipstick de omtrek van je lichaam op de spiegel om te trekken. Zie je meer ronde of rechte lijnen?

Een dessin dat je goed staat

  • Heb je meer rechte gezichtstrekken dan zul je er op je best uitzien in dessins met rechte lijnen, ruiten, strepen en andere geometrische dessins.
  • Heb je ronde gezichtstrekken zoals grote ronde ogen, volle lippen, gebogen wenkbrauwen en ronde jukbeenderen, kijk dan uit naar dessins die uit ronde lijnen zijn opgebouwd, zoals bloemen, kronkels en polkadots.
  • Heb je een mix van rechte en ronde lijnen in je gezicht, herhaal dit dan in je dessins. Paisley, sommige bloemdessins en abstracte dessins zullen in harmonie zijn met je gezichtstrekken.
  • Ook je gezichtsvorm kan ronder (ovaal, rond, peervorm) zijn of rechter (vierkant, rechthoek, diamant).
  • Heb je een recht lichaam-silhouet dan zullen rechte vormen in dessins en afgeleiden daarvan je beter staan.
  • Heb je een rond lichaam-silhouet dan zullen ronde vormen in dessins en afgeleiden daarvan je beter staan.
  • Ook je haar bepaalt mede welke dessins je mooier zullen staan. Krult het van nature of heb je juist steil haar? Bij krullend haar zullen rondere dessins mooier staan en bij steil haar de meer rechte dessins. Heb je iets golvend haar? Zoek dan een dessin dat rechte en ronde lijnen combineert.

Als je al deze punten in ogenschouw neemt wat domineert dan? Zie je meer rechte lijnen of meer ronde lijnen? Of is dat bijna gelijk? Een dessin dat je goed staat harmonieert met je dominante lichaamslijnen en vormen.

Voor inspiratie kijk je op mijn Pinterestbord Dessins

BewarenBewaren