Een dessin dat je goed staat past bij je gezichtstrekken én bij je bodytype

Welk dessin jou aanspreekt is op de eerste plaats afhankelijk van je stijlpersoonlijkheid. Wel is het zo dat het ene dessin je beter zal staan dan het andere.

Een dessin dat je goed staat past bij je gezichtstrekken én bij je bodytype

Gevoelsmatig zal het ene dessin je meer aanspreken dan het andere. Dat heeft te maken met je stijlpersoonlijkheid. Maar of een dessin je goed staat is afhankelijk van hoe recht of rond jouw verschijning is. Dan heb ik het niet alleen over je figuur, maar ook over je gezichtstrekken en over hoe recht of krullend jouw haar is.

Zijn je gezichtstrekken, zoals je mond, ogen, neus, wenkbrauwen en je jukbeenderen hoofdzakelijk rond of eerder recht? Of heb je een combinatie van rechte en ronde lijnen in je gezicht? En hoe zit het met je lichaamsilhouet? Is dat rond of juist recht of ben je een in between? Je lichaamsilhouet kun je ontdekken door in ondergoed voor de spiegel te gaan staan en met een oude lipstick de omtrek van je lichaam op de spiegel na te trekken. Of …en dat is minder geklieder, vraag een huisgenoot een foto van je te maken. De lens van de camera moet op jouw navelhoogte zitten. Zie je nu meer ronde of rechte lijnen? Let met name op je schouders en heuplijn.

Een dessin dat je goed staat

  • Zie je meer rechte gezichtstrekken? Je zult er op je best uitzien in dessins met rechte lijnen. Denk aan ruiten, strepen en andere geometrische dessins.
  • Heb je ronde gezichtstrekken, zoals grote ronde ogen, volle lippen, gebogen wenkbrauwen en ronde jukbeenderen?  Kijk uit naar dessins die uit ronde lijnen zijn opgebouwd, zoals bloemen, kronkels en polkadots.
  • Met een mix van rechte en ronde lijnen in je gezicht zullen deze dessins in harmonie met je gezichtstrekken zijn: Paisley, bepaalde bloemendessins en abstracte dessins (zie afbeelding).

  • Ook je gezichtsvorm kan ronder (ovaal, rond, peervorm) of rechter (vierkant, rechthoek, diamant) zijn.
  • Heb je een recht lichaam-silhouet dan zullen rechte vormen in dessins en afgeleiden daarvan je beter staan.
  • Heb je een rond lichaam-silhouet dan zullen ronde vormen in dessins en afgeleiden daarvan in harmonie met je lichaam zijn.
  • Ook je haar bepaalt mede welke dessins je mooier zullen staan. Krult het van nature of heb je juist steil haar? Je raadt het al, bij krullend haar doen rondere dessins het beter en bij steil haar de meer rechte dessins. Heb je iets golvend haar? Zoek dan een dessin dat rechte en ronde lijnen combineert.

Als je al deze punten in ogenschouw neemt wat domineert dan? Zie je meer rechte lijnen of meer ronde lijnen? Of is dat bijna gelijk? Een dessin dat je goed staat harmonieert met je dominante lichaamslijnen en vormen.

 

TIP: Doe altijd de ‘knipoogtest’ als je voor de spiegel staat. Door je ogen heel even te sluiten en meteen weer te openen kun je ontdekken waar jouw blik het eerst naar toe gaat. Naar het dessin of naar je gezicht? Draag jij het dessin of draagt het dessin jou?

 

Voor inspiratie kijk je op mijn Pinterestbord Dessins

 

BewarenBewaren