Kom tot leven met de kleuren die je hebt (deel 1)

Je weet het inmiddels wel, je haarkleur, je huidkleur en je oogkleur bepalen welke kleuren jou goed staan. Maar in je ’teint’ zitten nog verschillende tinten en ook je oogkleur is niet één egale kleur. En wat te denken van je haarkleur?

Kom tot leven met de kleuren die je hebt (deel 1)

Komt tot leven met de kleuren die je hebt. We hebben allemaal kleuren in ons haar, huid en ogen die we op het eerste oog niet zien. Als voorbeeld heb ik op een foto van mijzelf een aantal kleuren ‘geplakt’ om je te laten zien hoeveel verschillende tinten er alleen al in mijn huid zitten. Dat is bij iedereen het geval.

In de huid van je gezicht zitten dus meerdere kleuren. Waarom dat zo belangrijk is om te weten? Deze ‘kleurtjes’ bepalen onder andere welke tint foundation bij je huid past, welke kleur rouge/blusher jou er gezond uit laat zien, maar ook welke kleuren jou tot leven brengen.

De tinten in je haar kunnen je inspireren om de goede neutrale kleuren voor je garderobe te vinden. Eén van mijn goede neutrale kleuren is, zoals je kunt zien, licht tot middengrijs.

Ook je oogkleur bestaat vaak uit meerdere tinten. Op de foto is dat niet te zien, maar het zeegroen van mijn ogen is een mix van blauw en geel. Deze tinten geven niet alleen aan welke oogmake-up mijn oogkleur goed laat uitkomen, maar bepalen mee welke tint blauw en welke tint geel mij een gezond en fris uiterlijk geven.

Wat je verder nog op kunt maken uit de kleuren op deze foto? Dat gedempte kleuren mij mooier staan dan heldere. Dat ik geen hoge contrasten in mijn kledingcombinaties moet maken, omdat de kleurhoogten van mijn natuurlijke kleuren dicht bij elkaar liggen. Ook kun je goed zien dat zalmroze een betere pasteltint voor mij is dan oud roze.

In mijn volgende berichten laat ik je zien dat je zelf nog meer kleuren kunt ontdekken die jou goed staan. Kom tot leven met de kleuren die je hebt!

Pas op: kleuren kunnen op jouw computer of tablet anders overkomen.

WEET JE NU WELK KLEURTYPE JE BENT ? Je kunt de Personal Color Card voor jouw kleurtype bestellen. Voor € 32,50 krijg je per post de maxi kleurenkaart. Dit is inclusief verzending (woon je in het buitenland dan komt er € 2,50 bij) én je ontvangt per e-mail een uitgebreide handleiding voor je kleurtype. Hierin zie en lees je wat je kleurcontrast en licht-donker contrast is. Wat je beste neutralen en pasteltinten zijn. En hoe je de Personal Color Card gebruikt. Je kunt via dit contactformulier de kleurenkaart met de uitgebreide handleiding bestellen. Let op, je kunt de kleurenkaart niet ruilen.

 

 

2 gedachten aan “Kom tot leven met de kleuren die je hebt (deel 1)”

  1. Hoi Lida,
    Elke zondagochtend kijk ik uit naar je nieuwsbrief! Al je tips zijn interessant, altijd leer ik nog wat bij!
    Deze foto van je gezicht vind ik zeer mooi, mooi opgemaakt. Love de koraalrode kleur van je lippenstift. Welke is het? Ik ben ook steeds op zoek naar DE perfecte kleur!

    1. Kijk even op dit bericht, Renildhttps://www.lidathiry.nl/welke-kleur-lippenstift-maakt-je-mooier/

Reacties zijn gesloten.