Een huid met een kleur vraagt om kleur

Je huid kan neutraal zijn, maar ook een opvallende kleur hebben. Dan kun je denken aan een rode of gele huid. Belangrijk is om de kleur van je huid mee te nemen bij het samenstellen van je outfit.

Een huid met een kleur vraagt om kleur

Een opvallend rode huid kan ontstaan door couperose of rosacea. Een gele huidtint komt vaak voor bij vrouwen met wortels in Indonesië, Afrika of Azië. En ook sproetjes kunnen een opvallende kleur aan de huid geven. De kleur van je huid speelt mee bij het bepalen hoeveel kleuren je tegelijk kunt dragen in je outfit. Jouw persoonlijk kleurcontrast. En ga nooit enkel in neutralen gekleed.

Het verschil in huidkleuren

 

Een huid met een kleur vraagt om kleur

een huid met een kleur

Een huid met een kleur vraagt om kleur

neutrale huid

De boventoon en de ondertoon van de huid
We hebben het altijd over de ondertoon van een huid. Die kan koel of warm zijn. Maar er is ook een boventoon, bijvoorbeeld de rode of gele kleur die we als eerste waarnemen. Hieronder zie je daarvan een voorbeeld. De gele huid van deze vrouw ervaren we als warm. Dan wordt al snel gedacht dat warme kleuren haar mooier zullen staan. Maar als we beter kijken heeft deze huid een koele ondertoon en zullen koelere kleuren haar beter staan dan warme. Het koele zie je ook terug in het grijze haar.

Een gele huid ervaren we als warm - dit noemen we de boventoon - maar kan een koele ondertoon hebben.
Warme kleuren flatteren dan niet, koele kleuren staan juist heel mooi.

 

Een huid met een kleur vraagt om kleur

Bron foto Vijf eeuwen migratie

Een huid met een kleur vraagt om kleur
Een kleur die je goed staat, zal je rode huidkleur verzachten. Zelfs een top of sjaal in de voor jou goede kleur rood, kan de roodheid in je gezicht neutraliseren. Probeer het maar eens uit. Lees ook Zo valt couperose minder op

Kleuren die de ondertoon van de huid ondersteunen zorgen ervoor dat niet de kleur van de huid als eerste opvalt, maar de ogen en het mooie haar.

De kleur van je huid en jouw kleurcontrast
De kleur van je huid bepaalt mee hoe hoog het kleurcontrast in je uiterlijk is en daarmee hoeveel kleuren jij tegelijk kunt dragen om er op je best uit te zien. Lees mijn blog Zo hoog kan het kleurcontrast in jouw kleding zijn Bij vrouwen met donkerbruin haar en bruine ogen (allebei neutralen) kan het geel van de huid de enige kleur zijn. Is dit bij jou ook het geval, dan heb je een laag kleurcontrast en ben je op je mooist in één basiskleur. Maar ook in twee analoge kleuren én als je een neutraal combineert met monochrome kleuren of twee analoge kleuren geeft dat ook een laag kleurcontrast.

De complete gids voor kleurcombinaties, in vier afleveringen (2)

 

 

 

BewarenBewaren

2 gedachten aan “Een huid met een kleur vraagt om kleur”

 1. Vanochtend, zoals altijd, jouw nieuwsbrief gelezen. Dit is inmiddels mijn zondagochtend-ritueel geworden:)

  Je verwijst naar de site van Jetske Ultee v.w.b. de verzorging van rosacea en couperose. Mijn ervaring is dat anti-biotica e.d. slechts even werkt om de klachten vervolgens te verergeren.

  Ik ben in 2016 écht verlost van mijn rosacea, door Rositta Kaijser van http://www.rosittakliniek.nl. Ik ben zelf schoonheidsspecialiste en verwijs mensen met rosacea en acné altijd door naar Rositta. Ik weet hoe vreselijk onzeker je kunt worden van rosacea (en acné) en ik gun iedereen de opluchting dat iemand je écht kan helpen. Heb je rosacea, twijfel dan niet en neem contact met haar op. En nee, ik heb geen aandelen:)

  By the way: ik ben in augustus 2015 bij jou geweest voor een kleur- en stijladvies en ik ben er nog steeds heel erg blij mee, bedankt daarvoor!
  Hartelijke groet en nog een fijne zondag, Anke

 2. Sinds korte tijd ontvang ik je nieuwsbrief. Erg leuk om te lezen en inspirerend.
  Ik heb ook altijd couperose gehad totdat ik ongeveer 6 jaar geleden met de Paleo leefstijl in aanraking kwam. Door in grote lijnen(niet teveel vlees en geen bewerkte voeding) dit op te volgen is mijn huid heel veel rustiger geworden. De adertjes verdwenen vrijwel helemaal.Ongelofelijk!

Reacties zijn gesloten.