Een lange hals en een lang gezicht minder lang laten lijken

Een lange hals en een lang gezicht minder lang laten lijken

Als je een lange hals en een lang gezicht hebt, kan het lijken dat de verhoudingen niet meer kloppen, dat je lichaam voor het oog uit balans is. Met de juiste kleding kun je je gezicht en hals minder laten lijken.

Edith mailt: Ik (186 cm) ben heel veel afgevallen en lijk nu erg sprieterig. Ik heb wel een duidelijke taille maar vind de verhoudingen raar. Ik heb een lange nek en een langwerpig gezicht. Hoe kan ik mijn hals en gezicht minder lang laten lijken?

Met een lange hals en een lang gezicht lijkt je bovenlichaam langer dan je onderlichaam. Met de juiste kleding kun je deze disbalans herstellen. Na jouw vraag te hebben gelezen, Edith, vond ik op Pinterest (jawel, daar ga ik weer…) onderstaande foto. Dit plaatje illustreert perfect wat je kunt dragen als jij een lange hals en een lang gezicht minder lang wilt te laten lijken. Kies:

 1. truien en shirtjes met een ronde hals of een boothals
 2. jasjes en blouses met een hoog gesloten kraag
 3. een sjaal die je hoog om je hals knoopt
 4. een poloshirt, truitje/shirtje met een col of een opstaand boordje

Wat je beslist moet vermijden:

 1. een V-hals
 2. een blouse waarvan je veel knoopjes open laat staan

Een lange hals en een lang gezicht minder lang laten lijkenHoe je minder ‘sprietig’ kunt lijken lees je in deze berichten:

Sprietig en een lange nek

Op mijn Pinterestbord De lange vrouw vind je deze foto en nog meer voorbeelden.

Wil je niets missen van mijn stijltips? Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief.

Eén gedachte over “Een lange hals en een lang gezicht minder lang laten lijken”

 1. Dankjewel Lida voor de tips! Ik ga zeker op zoek naar shirts met een boothals. Alleen lijken deze niet zo in het modebeeld te zijn deze zomer.
  Sjaals vind ik heerlijk om te dragen. Draag die ook veel maar in de zomer vind ik het toch snel te warm. Ik hou ook niet van teveel poespas, het moet allemaal comfortabel zitten.
  Nog tips waar ik voor shirts met een boothals kan kijken?
  Nogmaals dankjewel!

Reacties zijn gesloten.