Een lange hals en een lang gezicht minder lang laten lijken

Met een lange hals en een lang gezicht lijkt je bovenlichaam langer dan je onderlichaam. Met de juiste kleding kun je deze disbalans herstellen.

Een lange hals en een lang gezicht minder lang laten lijken

Edith mailt: Ik (186 cm) ben heel veel afgevallen en lijk nu erg sprieterig. Ik heb wel een duidelijke taille maar vind de verhoudingen raar. Ik heb een lange nek en een langwerpig gezicht. Hoe kan ik mijn hals en gezicht minder lang laten lijken?

Met een lange hals en een lang gezicht lijkt je bovenlichaam langer dan je onderlichaam. Met de juiste kleding kun je deze disbalans herstellen.

Na jouw vraag te hebben gelezen, Edith, vond ik op Pinterest deze foto. Dit plaatje illustreert perfect wat je kunt dragen als jij een lange hals en een lang gezicht minder lang wilt laten lijken.

Kies:

 1. truien en shirtjes met een ronde hals of een boothals
 2. jasjes en blouses met een hoog gesloten kraag
 3. een sjaal die je hoog om je hals knoopt
 4. een poloshirt, truitje/shirtje met een wijde col of een opstaand boordje

Wat je beslist moet vermijden:

 1. een V-hals
 2. een trui met een aangesloten col
 3. een blouse waarvan je veel knoopjes open laat staan
 4. een heupbroek – een lage heupbroek laat je bovenlichaam onevenredig lang lijken en je benen dus korter.

Een lange hals en een lang gezicht minder lang laten lijkenHoe je minder ‘sprietig’ kunt lijken lees je in deze berichten:

Op mijn Pinterestbord De lange vrouw vind je inspiratie.

Als je meer wilt weten over hoe jij je het beste kunt kleden voor je bodytype, investeer dan in een STOA (stijladvies op afstand).

6 gedachten aan “Een lange hals en een lang gezicht minder lang laten lijken”

 1. Dankjewel Lida voor de tips! Ik ga zeker op zoek naar shirts met een boothals. Alleen lijken deze niet zo in het modebeeld te zijn deze zomer.
  Sjaals vind ik heerlijk om te dragen. Draag die ook veel maar in de zomer vind ik het toch snel te warm. Ik hou ook niet van teveel poespas, het moet allemaal comfortabel zitten.
  Nog tips waar ik voor shirts met een boothals kan kijken?
  Nogmaals dankjewel!

  1. Hoi Edith,
   misschien een tip waar je iets aan hebt: bij Anna van Toor hadden ze een paar weken terug zijden luchtige truitjes met driekwartmouwen die je ook korter kunt maken met een bandje/gespje en die een prachtige boothals hebben, niet te wijd, precies goed.
   Succes,
   Feetje

 2. Hallo Lida,
  Zelf heb ik ook een lange smalle hals en draag mijn haar vaak in een staart of opgestoken en dat versterkt het beeld. Ik wil namelijk geen geen haren in mijn gezicht. In de winter draag ik altijd leuke passende sjaals en nu in de zomer leuke bandana’s ( die kleine vierkante sjaaltjes) Ze zijn er in alle kleuren/patroontjes en materialen. Het is niet warm en je kunt ze passend bij je kleding kiezen omdat er zoveel soorten zijn. Het staat vrolijk /elegant/sportief en je lange hals heeft “aankleding”.
  Met vriendelijke groet
  Era

 3. Ha Lida, interessant dit. Het lastige is dat ik naast een smal gezicht en lange hals ook een cup D draag, waardoor ik juist weer geen col kan dragen e.d. Een sjaal denk ik, kan wel, hè.

Reacties zijn gesloten.