Zo kun je met weinig inspanning er duurder uitzien

Met een paar simpele trucjes kun jij jouw kleding er luxueuzer uit laten zien. Er goed uitzien kan ook met een kleinere portemonnee.

Met weinig inspanning kun je er duurder uitzien

Je kunt het ook omdraaien. Wat maakt dat jij er goedkoop uitziet, terwijl je dure kleding draagt? Je kleding is verwassen, er mist een knoop of je dure wollen trui pilt. In het verleden heb ik vaak (jonge) klanten erop moeten wijzen dat je niet alle kleding in de wasmachine kunt stoppen. Met name jasjes doe je er geen plezier mee. De schoudervullingen gaan krimpen, de versteviging bobbelen en de naden trekken. En ook dure truien van wol gaan pillen, dus verwijder deze pluisjes regelmatig

Er goed uitzien kan ook met een kleinere portemonnee.

  1. Laat je kleding passend maken. Want simpele ingrepen, zoals broekspijpen en mouwen korter maken en een jasje op taillehoogte innemen, zorgen ervoor dat de kleding op jouw lichaam is aangepast. En dat ziet er meteen beter uit. Kun je het niet zelf, stap naar een coupeuse of kleermaker in jouw buurt.
  2. Vervang de knopen van een niet zo duur jasje door wat luxere exemplaren. Je zult zien dat je jasje meteen een facelift krijgt.
  3. Hetzelfde effect krijg je als je de standaard plastic riem, die meestal meegeleverd wordt, vervangt door een kwalitatief betere riem.
  4. Een blouse in een mooie kwaliteit kan een goedkoop pak opwaarderen. Omgekeerd lukt niet!
  5. Ook accessoires hebben dit effect. Een paar fraaie schoenen of een exclusief sieraad kunnen een eenvoudig jurkje omtoveren tot een designer-outfit. Er duurder uitzien is dus niet moeilijk.
  6. Medium tot donkere tinten hebben vaak een chiquere uitstraling dan lichte. Denk dan niet meteen aan zwart, maar aan marineblauw of antraciet grijs. Een bijkomend voordeel is dat deze tinten niet lang in het geheugen blijven hangen. Je kunt ze dus oneindig combineren, zonder dat het iemand opvalt dat je dat blauwe pak voor de zoveelste keer draagt.
  7. Investeer in een mooie jas. Die kost een paar duiten, maar het is ook het eerste dat mensen van jou zien. En ook al draag je er je oude kloffie onder, dat zal niemand opvallen.
  8. Besteed zorg aan je kleding. Ga niet zelf wassen als er op het etiket staat dat je kledingstuk chemisch gereinigd moet worden. Het voordeel van chemisch reinigen is dat de kleur en de vorm beter behouden blijft. Haal vlekken uit je kleding voor je het terug hangt. Oude vlekken gaan er namelijk niet of heel moeilijk uit. Zet laarzen en schoenen op spanners. En berg je tassen op in stoffen hoezen.