Kan het V-silhouet ook een skinny dragen?

Kan het V-silhouet ook een skinny dragen?

Debby mailt: Ik wil een skinny dragen en heb het ‘omgekeerde driehoek’ figuur. Jij noemt dat het V-silhouet. Ik heb het advies gekregen geen smalle broeken te dragen. Maar er hangen bijna alleen maar smalle broeken, zoals skinny’s, in de winkel. En ik wil er ook leuk en trendy uitzien. Kan het V-silhouet ook een skinny dragen?
Als het al een paar jaar geleden is dat je een stijladvies hebt gekregen, kan het voorkomen dat je met de adviezen die je toen kreeg nu niet helemaal meer uit de voeten kunt. Omdat de mode steeds in beweging is, is het heel belangrijk dat je tijdens een stijlconsult inzicht krijgt hoe jouw lichaam is opgebouwd, waar je zwaartepunt ligt en hoe jij je lichaam moet kleden om het voor het oog in balans te brengen. Zonder dat inzicht zul je nooit durven te experimenteren, omdat je niet weet waar het om gaat, waar je op moet letten. Ook als er andere modellen in de winkels hangen dan die in je stijl-mapje zijn aangekruist, moet je de kennis hebben om nieuwe combinaties te durven maken.

Op deze manier kan het V-silhouet ook een skinny dragen. Ik heb een paar voorbeelden voor je opgezocht. Cameron Diaz en Catherine Zeta-Jones hebben allebei het V-silhouet (ook wel de ‘omgekeerde driehoek’ genoemd) en dragen een skinny zoals je ziet. Een paar tips die je voor jezelf kunt proberen:

  1. Draag een skinny met een naaldhak, ballerina of aandacht-trekkend laarsje.
  2. Ben je slank, combineer je skinny met een (lange) top die iets wijder is op heuphoogte en accentueer je taille met een (smal) riempje (Cameron Diaz)
  3. Heb je volle borsten zorg dat je (iets losvallende) top donkerder van kleur is dan je broek en draag er een lang vest overheen (Catharine Zeta-Jones). Of draag een lange ketting met een pendant op die donkere top.
  4. Zorg dat je skinny altijd lichter of opvallender van kleur is dan de top die je erop draagt.
  5. Zorg dat je brede schouders smaller lijken.
  6. Details op heuphoogte, zoals vouwen en zakken, laten je heupen ronder lijken

Kan het V-silhouet ook een skinny dragen?

Bron foto’s Pinterest