Garderobe voor een klein budget – 12 kledingstukken

Vorige week vroeg ik je hoeveel combinaties jij kunt maken met 6 tops, 2 rokjes en 2 broeken. Heb je het uitgeprobeerd? En tot hoeveel combinaties ben jij gekomen? Een garderobe voor een klein budget bestaat uit 12 kledingstukken.

Als je het goed uitkient kun je met deze garderobe voor een klein budget heel veel combinaties maken. Met de 12 kledingstukken die ik je vorige week heb laten zien kun je minimaal 21 combinaties maken. Je ziet dat ik tot 22 combinaties ben gekomen, maar ik verzeker je dat meer ook haalbaar is. Ik heb wat sjaals toegevoegd, een riem en een tas. Want je weet, accessoires zijn de lijm in je garderobe. Ga altijd voor de beste kwaliteit die jij je kunt veroorloven. Je zult zien dat kleding dan langer mee gaat. Deze 12 kledingstukken zijn niet aan trends onderhevig, je kunt er jarenlang plezier van hebben.

Een budgetvriendelijke garderobe die lang meegaatEen garderobe voor een klein budget

Met slechts 12 kledingstukken kun je er 22 dagen lang elke dag anders uit zien! Zo’n garderobecapsule kun je ook gebruiken als je op vakantie gaat en je koffer voor drie weken moet pakken. En voeg je een jurkje toe dan heb je nog meer mogelijkheden. Lees mijn blog Het ’13 is soms 31′ garderobeplan er maar op na.

Een garderobe voor een klein budget

Uitgangspunt voor elke garderobe en dus ook voor deze garderobe voor een klein budget, blijven altijd de kleuren uit jouw Personal Color Card en de kledingmodellen die bij je bodytype en persoonlijkheid passen. Wil je optimaal plezier beleven aan je kleding dan is het enige criterium Koop alleen waar je van houdt. Vraag je bij elke aankoop af: hou ik van de kleur, het model, de stijl en de stof? Bij twijfel niet doen! En niet onbelangrijk: heeft dit kledingstuk veel mogelijkheden, zodat het geen Weesje in de kast wordt.

Kijk voor inspiratie op mijn Pinterestbord Combineren kun je leren en het Pinterestbord voor jouw kleurtype.

Wil je niets missen van mijn stijltips? Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief.

9 gedachten over “Garderobe voor een klein budget – 12 kledingstukken”

 1. Het zwakke punt is dat je er voor jezelf altijd ongeveer hetzelfde uitziet. Zelfde vormen en kleuren. Maar voor de ander daarentegen wordt je heel herkenbaar. Moet wel heel goede kwaliteit zijn wil je zo vaak hetzelfde dragen.

  1. Je kunt deze basisgarderobe altijd uitbreiden met andere kleuren en modellen. En vergeet niet dat je met accessoires je persoonlijkheid kunt laten zien.

  2. Nu is dit natuurlijk een kleine budgetgarderobe van 1 capsule. Kun je je 2 capsules veroorloven dan zou je voor 2 andere kleuren kunnen kiezen die je goed staan. Als je dan de capsules afwisselend draagt kun je heel gevarieerd gekleed gaan.

 2. Hallo Lida

  Ik gebruik als stylebook Stylicious. Dat is een gratis app en bevalt me heel goed! En als ik aan het shoppen ben en ik zie iets leuks maar weet niet uit m’n hoofd wat ik er allemaal bij heb dan kan ik in m’n kledingkast foto’s om te kijken! Ideaal!

 3. Beste Lida,
  Hoe kan ik erachter komen waar het jeans kokerrokje uit deze capsule te koop is?

 4. Je hebt gelijk! Ik heb er een donkerroze top bij gesmokkeld. Zo enthousiast met Stylebook bezig dat ik dat over het hoofd heb gezien. Vervang deze alsjeblieft door de lichtroze. Ik ga het verbeteren.

Reacties zijn gesloten.