Zo draag je Grijs voor jouw kleurtype – de ideale neutraal

Grijs is één van de gemakkelijkste neutralen voor in je garderobe en iedereen kan het dragen. Maar hoe kies je grijs voor jouw kleurtype? En hoe kun je grijs zo combineren dat het een interessant plaatje wordt?

Grijs kun je zowel in de zomer als in de winter dragen. Het ziet er goed uit in wol, maar ook in linnen. En wat denk je van een cocktail- of galajurk in een subtiel glanzend ‘grijs’? Op mijn Pinterestbord Partywardrobe kun je hiervoor inspiratie opdoen.

In mijn vorige blog Een pleidooi voor grijs heb ik het gehad over de uitstraling van grijs en hoe je grijs kunt combineren. Hieronder zie je welk grijs geschikt is voor je dominante kleurkarakteristiek.

LICHT – voor lichte types is een zilvergrijs, licht tingrijs en middengrijs het mooist. Je kunt het grijs met alle kleuren van je kleurenpalet combineren. Stoffen met een beetje textuur doen het goed bij je. Is ‘helder’ één van je andere kleurkarakteristieken dan brengt een zachte glans wat leven toe aan het grijs.

Zo draag je Grijs voor jouw kleurtype

DIEP – Kies antracietgrijs of diep staalgrijs (koel). Glans maakt het grijs levendiger, als ‘helder’ één van je andere kleurkarakteristieken is. Maak medium tot hoge kleurcontrasten met grijs. Stoffen met weinig textuur staan je goed.

Zo draag je Grijs voor jouw kleurtype

WARM – van alle dominante kleurkarakteristieken is grijs voor jouw kleurtype het moeilijkst te combineren. Kies grijzen met een warme ondertoon, maar middengrijs is zo neutraal dat jij dat zonder meer kunt dragen. Je zult jouw grijzen altijd ‘op moeten warmen’ met een warme kleur zoals amber, terra en turquoise. Camel met grijs (zie mijn vorige blog) geeft je een elegante uitstraling.

Zo draag je Grijs voor jouw kleurtype

KOEL – grijs staat jou als geen andervan licht zilvergrijs tot donkergrijs, als het maar koele grijzen zijn. Maak medium tot hoge (als ‘helder’ één van je andere kleurkarakteristieken is) kleurcontrasten met grijs. Is ‘gedempt’ je tweede kleurkarakteristiek dan staan ‘grijzen’ met een beetje textuur je mooi.

Zo draag je Grijs voor jouw kleurtype

GEDEMPT – ga voor midden- tot donkergrijs. Als ‘gedempt’ je dominante kleurkarakteristiek is, dan ben je het aan jezelf verplicht om verfijnde kleurencombinaties met een gemiddeld tot hoog kleurcontrast te maken. Stoffen met textuur maken het grijs interessanter.

Zo draag je Grijs voor jouw kleurtype

HELDER – je hebt contrast nodig. Combineer antracietgrijs met een helder kobaltblauw of een ijspastel. Maar je kunt ook zilvergrijs dragen in een combinatie met een helder magentaroze bijvoorbeeld. Glans maakt grijs voor jouw kleurtype levendiger. Stoffen met weinig textuur.

Zo draag je Grijs voor jouw kleurtype

Wil je niets missen van mijn stijltips? Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief.

4 reacties op “Zo draag je Grijs voor jouw kleurtype – de ideale neutraal

  1. Wat een leuke blog weer zeg daar hebben we weer wat aan , zo heerlijk dat je laat zien hoe het moet of kan !!
    Ik geniet trouwens elke week van jouw blogs hoor, altijd leerzaam en klasse !!

    Hg , Hetty

  2. Is het mogelijk dat ik een combinatie ben tussen diep en warm? Of bestaat dat niet?
    Dit zijn de voorbeelden die me het meest aanspreken, maar dan ook allebei…..de rode jas zou ik niet kiezen maar bijvoorbeeld wel het diepe paars in de kleurblokjes die er onder staan. Mooie voorbeelden weer Lida 🙂

    • Die kleurkarakteristieken kunnen allebei op jou van toepassing zijn. Belangrijk voor jou is om te weten wat je dominante kleurkarakteristiek is. En dat laat ik je zien tijdens een kleurconsult. Mvg, Lida