Je kledingkast opschonen wordt zo een makkie.

Je kledingkast opschonen wordt zo een makkie.

Je kledingkast opschonen kan zo’n enorme klus lijken dat je nog liever de Mount Everest wilt beklimmen. Maar met een paar eenvoudige tips wordt dit karwei een stuk gemakkelijker.

Na een bijzonder mooie zomer, waar ik ook liever nog geen afscheid van wil nemen, wordt het nu echt tijd om aan je wintergarderobe te denken. En dat begint met de klus kledingkast opschonen.  Haal je kledingkast leeg en maak drie stapels op je bed. Een stapel ‘houden‘, een stapel ‘misschien‘ en een stapel ‘weg‘. Lees ook mijn bericht Zo krijg je een overzichtelijke kledingkast

  • Alle kleding die niet meer past of niet de goede kleur heeft komt op de stapel ‘weg’.
  • Alle kleding die je vorige winter niet hebt gedragen komt op de stapel ‘misschien’.

Vind je het moeilijk om te beslissen wat je wel en niet uit de stapel ‘misschien’ moet verwijderen? Dan kan deze beslisboom je daarbij helpen.

Je kledingkast opschonen wordt zo een makkie

Veel plezier met je kledingkast opschonen! Plezier? Ja, want daarna zul je met veel genoegen naar je kledingkast kijken.


Wil je niets missen van mijn kleur- en stijltips? Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief.

4 gedachten over “Je kledingkast opschonen wordt zo een makkie.”

  1. Ik mis een streepje. Van “was je vergeten dat je het had” NEEN naar “ga je het nu wel dragen”.
    Leuke tip die beslissingsboom!

    1. De beslisboom moet je helpen de stapel ‘misschien’ te splitsen in houden of weg te doen. Als je kleding een jaar niet hebt gedragen, ook al weet je dat je het hebt, doe het dan weg. Je zult het ook komende winter niet gaan dragen. Maar je mag van mij er een streepje tussen plaatsen, Irma, als dat jou helpt. 😉 En ik ga mijn tekst duidelijker maken. Je hebt mij aan het denken gezet.

  2. Aha ik begrijp het. Mij gebeurt het wel eens dat ik een winter geen zin in een kledingstuk heb,. maar het jaar daarop toch weer wel. Vandaar mijn verwarring.

Reacties zijn gesloten.