Maak het niet te bont met blond

Blond haar maakt jonger wordt vaak gedacht. Maar weet je dat blond haar eerder ouder dan jonger maakt als je de veertig bent gepasseerd? En dat er warme en koele tinten blond zijn?

Maak het niet te bont met blond

Aanleiding voor dit bericht is de toelichting die ik krijg van Anne bij haar foto’s. Zij heeft zich aangemeld voor een Kleuradvies op afstand (KLOA) en schrijft: “Ik was als kind blond en ben al mijn hele leven blond gebleven (dankzij de kapper). Mijn eigen haarkleur is donkerblond met grijze haren”.

De foto’s hieronder spreken voor zich, neem ik aan. Anne’s eigen haarkleur is eerder asblond dan goudblond. Asblond is een koel blond. Dit in tegenstelling tot goudblond. Het warme goudblond past niet bij haar frisse koele huid en grijsblauwe ogen. Als Anne aan haar kapper vraagt over te gaan naar een lichte asblonde tint, heeft dat ook als voordeel dat de uitgroei minder snel zal opvallen. Met name als dat met highlights of een balayage wordt gedaan.

Maak het niet te bont met blond
Met dank aan Anne dat ik haar foto’s mag gebruiken

Drie tinten blond:

  • Licht asblond – een koel blond dat de licht-koele vrouw kenmerkt. Maar ook voorkomt bij het gedempt-koele-lichte kleurtype. Als je als koele vrouw het grijswordingsproces wilt vergemakkelijken kun je je kapper vragen licht asblonde highlights aan te brengen.
  • Licht goudblond – kun je zowel aantreffen bij het licht-warme als bij het helder-warme kleurtype.
  • Honingblond – een blonde kleur die zowel bij de gedempt-warme -lichte vrouw als bij het warm-gedempte kleurtype voorkomt. Dit blond kan bij de gedempt-warme vrouw met middenbruin haar gebruikt worden om de natuurlijke haarkleur met highlights of balayage wat te verlevendigen.
LICHT ASBLOND – LICHT GOUDBLOND – HONINGBLOND

Meer lezen?

2 gedachten aan “Maak het niet te bont met blond”

  1. Herkenbaar! Ik ben ook een keer de mist ingegaan met een kapper die mij asblond ging verven. Dit terwijl ik een gedempt warm kleurtype ben. Mijn huid werd geel ten opzichte van mijn haar. Je denkt dat een kapper verstand heeft van kleur, maar dat is lang niet altijd het geval. Ik ben inmiddels ook afgestapt van mijn coupe de soleil, te blond idd. En ben nu meer honingblond, met caramelstrepen, en wat goudblond, dus heel herkenbaar deze post.

Reacties zijn gesloten.