Jouw signatuurkleuren zijn uniek – en zo gebruik je ze

Er zijn een aantal kleuren die net zo uniek voor jou zijn als je handtekening. Je kunt deze persoonlijke signatuurkleuren zelf ontdekken en ik laat je zien waarin je ze het beste toe kunt passen.

Jouw signatuurkleuren zijn uniek - en zo gebruik je ze

Al in 2016 heb ik een serie gemaakt onder de titel Kom tot leven met de kleuren die je hebt. Dit zijn kleuren die uniek voor jou zijn. Nu zijn ze algemeen bekend onder de noemer ‘signatuurkleuren’. En wat zo leuk is? Je kunt deze voor jou zo belangrijke kleuren  zelf ontdekken:

Als je deze voor jou zo unieke signatuurkleuren hebt gevonden, kun je ze  hiervoor gebruiken:

  • Jouw haarkleur voor jassen, schoenen, tas en een riem. Dit zijn de duurste kledingstukken/ accessoires om aan te schaffen. Je wilt er lang mee doen en je zult ervaren dat je ze ook het meest draagt, omdat je ze met al je andere kleuren kunt combineren. Ook voor een brilmontuur kun je een van deze neutralen gebruiken.
  • Jouw roden voor je tops, een jurkje, lippenstift, blusher en in sjaals.
  • Jouw oogkleur voor tops, een jack/ blazer, badkleding, sjaals en sieraden zoals oorbellen en een halsketting.
  • Jouw zwart voor een basisjurkje (YLCD) en een zakelijk pak of blazer
  • Jouw wit voor een blouse/T-shirtje en voor een zomerse broek

Deze signatuurkleuren vormen samen een belangrijk onderdeel van jouw persoonlijk kleurenpalet. Maar er zijn nog meer kleuren die je fantastisch staan. Hoe kan jouw complete kleurenpalet eruit zien? Als voorbeeld zie je hieronder het persoonlijk kleurenpalet van Tina.

Tina heeft licht asblond haar met veel grijs erin en blauwe ogen. Op het plaatje zie je haar beste neutrale kleuren (grijs en licht taupe) en navy (de kleur van de ring om haar iris). Haar ‘wit’ is oesterwit/gebroken wit en haar beste ‘rood’ voor een jurkje, lippenstift en blusher/rouge zie je rechtsonder staan.

 

Jouw signatuurkleuren zijn uniek - en zo gebruik je ze

Je ziet dat haar signatuurkleuren allemaal terug te vinden zijn in haar Personal Color Card  die ze van mij heeft gekregen, nadat ik haar heb geanalyseerd als een licht-koel kleurtype. En ook dat er, behalve deze zes voor haar unieke kleuren, nog veel meer kleuren zijn die Tina laten stralen. Ze vormen samen een uitgekiend kleurenpalet en geven met haar zes signatuurkleuren prachtige kleurencombinaties. Tina heeft inmiddels ervaren dat ze zelfs met een kleine garderobe in deze kleuren al heel veel combinaties kan maken.

Je kunt dus tot hetzelfde kleurtype behoren als je zus/vriendin en toch andere signatuurkleuren hebben. Je vindt ze altijd in jouw Personal Color Card.