Met flessengroen kun je veel combineren

Neutralen blijven niet in het geheugen hangen en zijn daardoor geschikt om er eindeloze kleurencombinaties mee te maken.

Met flessengroen is veel te doen

Flessengroen is een koele neutrale kleur. Om je geheugen even op te frissen: Als je een kleur mengt met zwart zie je bijna niets meer terug van de oorspronkelijke kleur. Denk maar aan marineblauw.  Je mengt de primaire kleur blauw met zwart en er ontstaat een diep, donker blauw. Wat soms bijna niet van zwart te onderscheiden is. De basis van flessengroen is groen (geel+blauw=groen) waar meer blauw dan geel in zit. En dat zorgt ervoor dat flessengroen een koele neutraal is.

Een neutraal is een ‘nietkleur’. Een krom woord, maar het geeft wel aan dat een neutraal niet als een echte kleur wordt gezien. Het voordeel van een neutraal is dat hij niet in het geheugen blijft hangen én dat je hem met veel kleuren (basiskleur) kunt combineren. De ideale basis dus voor een kleine garderobecapsule.  En voor kleding waar je lang mee wilt doen, zoals een winterjas.

Ik heb om je te inspireren, met flessengroen een aantal voorbeelden gemaaktMaar geloof me er zijn nog veel meer kleurencombinaties mogelijk.

Enkel in neutralen gekleed gaan - wel of niet doen

Jack // Broek ook in korte maten // Instappers // Tas // Sjaal

Sparrengroen – Met grijs (zwart+wit=grijs) wordt het flessengroen lichter. Het wit zorgt voor een lichtere neutrale kleur. We noemen dit groen eerder sparrengroen dan flessengroen. Dat sparrengroen heb je op dit moment misschien al in huis.

Met sparrengroen kun je veel combineren

Sjaal // Trui // Muts // Jas // Schoenen


Flessengroen is niet alleen voor koele types –
Als de kleurkarakteristiek ‘warm’ niet op de eerste plaats komt bij jouw kleurtype, dan kun je dit flessengroen ook terugvinden op je Personal Color Card. Het diep-warme herfsttype bijvoorbeeld, kan deze neutraal dragen mits ze het met een warme basiskleur en/of pasteltint combineert.

Meer lezen?

 

6 gedachten aan “Met flessengroen kun je veel combineren”

 1. Hallo Lida
  Wat een prachtige kleurencombinaties met groen.
  Ik draag nooit groen met mijn blauwe ogen en lichtblond haar.
  Maar met het mintgroen en roze vind ik het prachtig!
  Weer wat ontdekt. Dank je wel!

 2. Heerlijke kleur dat groen! Ik gebruik vaak heldergroen (appel) en dennengroen bij mijn bruine ogen. Prachtige jassen ook, jammer dat er zo weinig in natuurlijke materialen te vinden is in kekke kleuren.

 3. Prachtige combinaties! De term sparrengroen kende ik niet.
  Inderdaad: deze kleur hing al in mijn kast.
  Persoonlijk vind ik flessengroen nog mooier, bij mij passen meer gedempte kleuren beter.

 4. Hallo Lida,
  Wat een prachtige kleuren. Ik zou graag weten waar de kleding op het eerste plaatje vandaan komt.
  Bedankt voor de wekelijkse tips. Ik ben een trouwe volgster.
  Hartelijke groeten,
  Didi

  1. Dank voor je compliment, Didi. Soms maak ik plaatjes met ‘oude’ kledingstukken die ik nog in mijn archief heb.De paarse broek is van Gerrie Weber, net als de groene. Tip: gebruik Google Lens dan zie je waar ze nog te koop zijn, zo niet dan krijg je alternatieven. Groet, Lida

Reacties zijn gesloten.