Een beeld zegt meer dan duizend woorden

We maken ons allemaal zorgen over de oorlog in Oekraïne en het leek mij bijna respectloos om nu over kleding te schrijven. Tot ik deze foto van een vrouw in de Russische metro onder ogen kreeg.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden

Zonder dat ze ook maar iets zegt weten wij hoe deze vrouw over Poetin’s inval in Oekraïne denkt. Dat communiceert ze met haar kleding én haar gezichtsuitdrukking. Ze is op een stille manier één brok strijdbaarheid en dat maakt op mij een diepe indruk. De uitdrukking ‘een beeld zegt meer dan duizend woorden’ brengt ze hier in de praktijk. Deze foto zal ik en ook jij neem ik aan, niet gemakkelijk vergeten.

We communiceren allemaal en elke dag via ons uiterlijk. Ik heb er al diverse berichten aan gewijd. De eerste indruk, hoe bepalend die is als je gaat solliciteren bijvoorbeeld. Maar ook de berichten over hoe je meer invoelend of juist wat afstandelijker kunt overkomen als de situatie daarom vraagt. Of die over het probleem dat je niet serieus wordt genomen, omdat je er er jonger uitziet dan je bent.

Met kleding kun je je stemming beïnvloeden. Als je weet dat je er goed uitziet, niet toevallig maar bewust, draagt dat bij aan je zelfvertrouwen. Je wordt vrolijker en omgekeerd kan kleding waarin jij je niet goed voelt je stemming negatief beïnvloeden. Want ons innerlijk en uiterlijk is onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Trek in deze onzekere tijd eens een kleur aan die je fantastisch staat of een vestje/hemdje in jouw kleur rood en je zult ervaren dat dat je stemming positief beïnvloedt. En dat hebben we nu en in de komende tijd hard nodig.

14 gedachten aan “Een beeld zegt meer dan duizend woorden”

 1. Jouw tekst is zó waar. De covid, de oorlog, mijn man al 2 jaar ziek…het dagelijks leven is soms deprimerend. Gisteren had ik er een beetje genoeg van en trok over mijn saaie marineblauw pak een knalroze lange gebreide jas van zara en een lurex gouden sjaal. Kleur doet wat met je. Instand vrolijkheid. Een beeld zegt idd meer dan duizend woorden.
  Alles gaat voorbij. Ook deze tijd.

 2. Wat ben ik blij dat ook jij aandacht geeft aan de oorlog in Oekraïne Lida!
  Heel subtiel, maar toch zo duidelijk. Hopelijk bereik je daarmee ook mensen, die er helemaal niet over nadenken. Dank je wel.

 3. Fantastisch deze vrouw met haar statement. Wat een lef en moed heeft ze en wat een voorbeeld voor anderen in haar manier van protesteren. Blij dat jij deze foto hebt geplaatst. Dit bericht mag wat mij betreft op veel grotere schaal worden gedeeld. Ik hoop dat je het goed vindt dat ik hem download.
  Hartelijke groet,
  Eliza

  1. Je mag altijd mijn berichten delen, Eliza! Ik heb de foto ook op Insta en FB gezet en daar is ie ook al massaal gedeeld.

 4. Bedankt voor deze prachtige foto Lida.
  We hebben nu inderdaad belangrijkere dingen aan ons hoofd.
  Je gaf ons een tijd geleden de tip om Ellena Galant Girl te volgen op Instagram. Dat heb ik gedaan en ook aan haar kun je zien dat “glamour en glitter” nu totaal niet belangrijk zijn in deze akelige periode. Haar berichten sloegen van de ene op de andere dag om….zo strijdbaar, bereid om iedereen te helpen, info delen die belangrijk is voor de mensen die ze liefheeft.
  Ik volg haar nog steeds, iedere dag, ik begrijp niet alles wat ze zegt, soms kan ik wat vertalen, maar je voelt en ziet haar angst en verdriet.
  Ik hoop echt dat deze oorlog snel ophoudt! 🇺🇦

  1. Dat hoop ik met jou, Josée! Alles wordt betrekkelijk in een oorlogssituatie. We leven intens mee met de Oekraïners, maar het blijft voor ons ook belangrijk om de moed erin te houden.

 5. Veel dank voor deze woorden! En dit beeld.
  Grote zorgen over deze situatie😢
  Hartelijke groet, Anita

 6. Dank je wel voor deze foto Lida! Zonder woorden zegt deze heel veel!
  Goed dat je op deze manier aandacht besteedt aan de vreselijke gebeurtenissen en het onderwerp stylen even laat rusten.
  Dank!

  1. Hallo Lida,
   Wat een Prachtige foto van deze Oekraïense vrouw. Inderdaad zij straalt een Oerkracht uit, ondanks dat zij en vele andere met haar in deze verdrietige oorlog zijn beland!
   Maar ook zie je hier kleding maakt de vrouw voor wie zij is!

   Dankjewel!
   Groetjes PetraR

   1. Ik weet niet beter dan dat het een Russische vrouw is in de Russische metro, Petra!

   2. Hi lida,
    Sorry voor het misverstand het moet natuurlijk een Russische vrouw zijn! Dom van mij……

    Dankjewel!
    Groetjes Petra

 7. Lida, wat een mooi bericht en foto heb je gestuurd. Ik sluit me aan bij al die fijne reacties daarop. Groet van Carina.

 8. Wat een dappere vrouw. Hopelijk heeft dit voor haar geen gevolgen.
  Fijn dat je ons dit liet zien Lida. Dank je wel.

Reacties zijn gesloten.