De twee beste neutralen om een garderobecapsule mee te maken

Hoe begin je met een garderobecapsule? Zoek eerst de twee beste neutralen voor jou. En die neutralen vind je in je haar en in je ogen.

De twee beste neutralen voor jou - garderobecapsule

Je hebt een kleurenanalyse gehad, je weet welke kleuren je goed staan en je droomt van een garderobe waar je eindeloos mee kunt variëren. Ook heb je je voorgenomen te investeren in kwalitatief betere kleding, maar dan wil je er wel langer plezier van hebben. Je hebt je al eens verdiept in het principe van een garderobecapsule, maar weet niet hoe je daar nu het beste mee kunt beginnen.


Een garderobecapsule is een verzameling van minimaal 12 kledingstukken waar je steeds andere combinaties mee kunt maken. Lees hier meer over een garderobecapsule.


Je start een garderobecapsule altijd met twee neutralen. De twee beste neutralen voor jou vind je in:

Je haarkleur

  1. Zwart haar? Kies zwart of diep antracietgrijs.
  2. Rood haar? Cognac, roestbruin, kastanjebruin of kleuren die daar op lijken.
  3. Grijs haar? Zoek een tint grijs die gelijk is aan de kleur van je haar.
  4. Bruin haar? De kleur bruin die overeenkomt met je haarkleur.
  5. Blond haar? Ook hiervoor zoek je in je haar de juiste kleur voor je eerste neutraal.

Als je meerdere kleuren in je haar hebt, zoals dat bij grijs haar het geval kan zijn of als je in de zomer highlights krijgtkun je kiezen met welke neutraal jij je garderobecapsule wilt beginnen. Lees ook: Jouw neutrale kleuren  – kom tot leven met de kleuren die je hebt

TIP: Vind jij de neutralen van je kleurenpalet te donker voor de zomer? Dan kun je ook de lichtste kleur uit je haar te kiezen. 

Je oogkleur – de tweede neutraal die je in je garderobecapsule kunt gebruiken vind je in je ogen. Herhaal de kleur die in je iris zit. Heb je blauwe ogen dan kun je voor grijsblauw kiezen, maar ook voor het marineblauw. Heb je groene ogen dan is olijfgroen (warm) of sparrengroen (koel) een goede tweede neutraal. Bruine ogen kunnen roodbruin, goudbruin en auberginebruin zijn. Kies voor je tweede neutraal een kleur die het meest overeenkomt met je oogkleur.

De twee beste neutralen voor jou om een garderobecapsule te beginnen

De twee beste neutralen voor jou - een garderobecapsule maken
Een voorbeeld van een garderobecapsule voor een vrouw met goudblond haar, blauwe ogen en een warme ondertoon
Een voorbeeld van een garderobecapsule voor een  vrouw met zwart haar, helderblauwe ogen en een koele ondertoon.

Ik heb al vaker over neutralen geschreven:

9 gedachten aan “De twee beste neutralen om een garderobecapsule mee te maken”

 1. Beste Lida,

  Elke week schrijf je weer een inspirerend bericht. Ik kijk er altijd naar uit. Mijn vraag gaat over het A-silhouet. Ik ben getypeerd als een licht, gedempt type (blond haar). Eén van mijn neutralen zou een beige of witte broek kunnen zijn. Maar dat werkt optisch vergrotend op mijn breedste punt. Hoe kan ik dat in balans brengen, of kan ik beter niet zo’n lichte broek dragen?

 2. Met bruin haar en bruine ogen worden de neutralen wel erg saai. Bruin en bruin. En wat als je totaal niet van bruin houdt? Enige bruine kledingstuk dat ik heb is een leren jack.

  1. Als je niet van bruin houdt kun je andere neutralen kiezen, Yvonne. Heb je de andere berichten die onderaan dit blog staan ook gelezen?

 3. Mijn haar is grijs en mijn ogen zijn donkerbruin. Dan krijg ik dus twee neutralen die onderling niet combineren. Hoe zou ik hier dan het beste mee om kunnen gaan?
  Hendrikje

  1. Koel grijs en chocoladebruin zijn koele neutralen. En als je warmbruine ogen hebt en warmgrijs haar kun je die ook in je garderobe combineren, Hendrikje.

Reacties zijn gesloten.