Monochrome kleurencombinaties laten je slanker lijken

Als je aan de korte kant bent en ook wat voller kun je met monochrome kleurencombinaties langer én slanker lijken.

Monochrome kleurencombinaties laten je slanker lijken

Een vraag van Baukje: Ik ben wat aangekomen en weet nu niet meer hoe ik mij moet kleden. Ik ben klein (163 cm) en bepaald niet superslank (68 kilo). 

Beste Baukje, met jouw lichaamslengte van 163 cm behoor je in Nederland tot de korte vrouwen. En ik (164 cm) weet uit eigen ervaring dat elk kilootje extra op een kort lichaam meteen opvalt. Veel meer dan bij langere vrouwen.  Jij en ik hebben immers maar een klein oppervlak waar die kilo’s zich kunnen nestelen.

Als je langer lijkt, lijk je ook meteen slanker- De truc is nu kleding te dragen die je voor het oog langer maakt. Ik heb al eens eerder tips gegeven om langer te lijken. Jouw vraag inspireert mij om nog wat dieper in te gaan op ‘hoe kan ik langer en slanker lijken’ en het begrip monochrome kleurencombinaties uit te leggen.

Monochrome kleurencombinaties laten je slanker lijken

Een snelle manier om voor het oog centimeters langer te lijken is kleding in monochrome kleuren te dragen. Wat monochrome kleuren zijn? Ze worden ook wel de ton sur ton kleuren genoemd. Het zijn verschillende tinten van één kleur. Dat kan een lichtere of juist donkerder tint van een kleur zijn. Maar ook analoge kleurencombinaties (kleuren die naast elkaar op de kleurencirkel liggen) maken je langer. De overgang van het witte vest naar de rode broek knipt jou in tweeën. Door op je rode broek een roze (de analoge kleur van rood) vest te dragen zul jij meteen langer lijken.

Monochrome kleurencombinaties laten je slanker lijken

De kleur van je schoenen – Monochrome kleurencombinaties laten je niet alleen langer én slanker lijken, langere benen doen dat ook. Draag om die reden schoenen in de kleur van je rok of broek of huid (de zogenaamde nude colors). Als je rode schoenen bij deze combinatie draagt onderbreek je niet opnieuw die ‘oh zo belangrijke verticale lijn’.

Zie je dat ik ook je shirtje korter heb gemaakt? Je benen lijken nu langer. Ook dat draagt weer bij om langer en dus slanker te lijken.  Lees De ideale lengte van je top. Zorg er ook voor dat je kleding past. Het vest is te groot voor je, de mouwen zijn te lang. Lees voor de uitleg Kleding passend maken op jouw bodytype

Monochrome kleurencombinaties laten je slanker lijken
Voorbeelden van monochrome kleurcombinaties

In een STOA (stijladvies op afstand) laat ik je zien hoe jij je lichaam optisch in balans kunt brengen. Welke kledingmodellen voor jouw bodytype geschikt zijn en hoe je de kleuren het beste over je lichaam kunt verdelen.

Eén gedachte over “Monochrome kleurencombinaties laten je slanker lijken”

  1. Beste Lida,

    Je adviseerde om ton sur ton kleding te dragen om langer te lijken.
    Ik heb vanmorgen de broek en tuniek zoals op de foto uit mijn kledingkast genomen.Gecombineerd met zoals je aangaf een hard rose vest en rode schoenen.Een heel verschil.Ik ga dit nog meer toepassen in combinaties.Groeten,Baukje

Reacties zijn gesloten.