Blijf ook representatief bij hoge temperaturen

Wat doe je wel of niet aan op je werk als de mussen van het dak vallen? Blijf professioneel ook al kom je niet met klanten in aanraking. De do’s en dont’s

Het getuigt van professionaliteit naar je klanten en relaties toe om ook bij extreem hoge temperaturen er nog ‘gekleed’ bij te lopen. Al kom je niet met klanten in aanraking, het beïnvloedt de werksfeer. Jouw kleedgedrag heeft een directe invloed op de uitstraling naar collega’s en leidinggevenden toe. Hier volgen absolute do’s en dont’s bij een hittegolf.

Zo blijf je representatief bij hoge temperaturen:

  • Draag geen mouwloze topjes, tenzij je perfect getrainde armen hebt à la Michelle Obama. Realiseer je dat ‘bloot’ als eerste de aandacht trekt. Speel op safe en draag over je hemdje een luchtige (zijden) blouse, een linnen vestje of een ongevoerd linnen jasje.
  • Blote benen kunnen wel in de werksituatie. Maar zorg ook hier voor goed verzorgde (dus perfect onthaarde) gebruinde benen. Geen zon gezien? Een selftanner die je mengt met een bodylotion lost dit probleem op. Heb je last van blauwe aderen kies dan voor een langere jurk of een broek.
  • Slippers zijn uit den boze op de werkvloer, maar een mooi sandaaltje kan wel. Ook hier geldt dat goed verzorgde voeten een must zijn.
  • Een jurk is een prima kledingstuk als je representatief bij hoge temperaturen wilt blijven. Met een (kap)mouwtje kan de jurk alleen gedragen worden. Is het een mouwloos model of heb je ‘kipfiletjes’ combineer hem dan zie boven.
  • Kies voor katoen, zijde, viscose of linnen (of een mix hiervan). Puur linnen draagt heerlijk maar kreukt en in zijde zijn transpiratievlekken snel zichtbaar. Polyester of katoen/viscose met elasthan is een minder goed idee, omdat je hier snel in gaat transpireren. Lyocell is niet alleen milieuvriendelijk, maar draagt ook heerlijk bij hoge temperaturen.
  • Zorg dat je haar opgestoken is, want lang haar bedekt je ’thermostaat’ in je nek.
  • Vermijd als het kan foundation en crèmes en maak je ogen op met een waterproof oogpotlood en mascara.

 

Armed Angels jurk van 100% lyocell

 

Blijf ook representatief bij hoge temperaturen

Jurkje van lyocell in drie kleuren verkrijgbaar (ook in korte maten)

Jurk van lyocell in drie kleuren verkrijgbaar

Blijf ook representatief bij hoge temperaturen

Armed Angels lyocell jurk