Monochrome kleurencombinaties laten je slanker lijken

Monochrome kleurencombinaties laten je slanker lijken

Als je aan de korte kant bent en ook wat voller kun je met monochrome kleurencombinaties langer én slanker lijken.

Een vraag van Baukje: Ik ben wat aangekomen en weet nu niet meer hoe ik mij moet kleden. Ik ben klein (163 cm) en bepaald niet superslank (68 kilo). 

Beste Baukje, met jouw lichaamslengte van 163 cm behoor je in Nederland tot de korte vrouwen. En ik (164 cm) weet uit eigen ervaring dat elk kilootje extra op een kort lichaam meteen opvalt. Veel meer dan bij langere vrouwen. Jij en ik hebben immers maar een klein oppervlak waar die kilo’s zich kunnen nestelen. De truc is nu kleding te dragen die je voor het oog langer maakt. Want als je langer lijkt, lijk je ook meteen slanker.

Monochrome kleurencombinaties laten je slanker lijken

Ik heb al eens eerder tips gegeven om langer te lijken. Jouw vraag inspireert mij om nog wat dieper in te gaan op ‘hoe kan ik langer en slanker lijken’ en het begrip monochrome kleurencombinaties uit te leggen.

Op de foto draag je kleding met een hoog kleurcontrast. Een snelle manier om voor het oog centimeters langer te lijken is kleding in monochrome kleuren te dragen. Wat monochrome kleuren zijn? Ze worden ook wel de ton sur ton kleuren genoemd. Het zijn verschillende tinten van één kleur. Dat kan een lichtere of juist donkerder tint van een kleur zijn. Maar ook analoge kleurencombinaties (kleuren die naast elkaar op de kleurencirkel liggen) maken je langer. De overgang van het witte vest naar de rode broek knipt jou in tweeën. Door op je rode broek een roze vest te dragen zul jij meteen al langer lijken.

Monochrome kleurencombinaties laten je slanker lijken

Ook als je rode schoenen bij deze combinatie draagt onderbreek je niet opnieuw die ‘oh zo belangrijke verticale lijn’. Je benen zullen langer lijken én, je raadt het al, het maakt jou voor het oog slanker. Probeer het maar eens uit.

Monochrome kleurencombinaties laten je slanker lijken

            Voorbeelden van monochrome kleurcombinaties (Pinterest)

Tip: voor alle vrouwen die hun benen langer willen laten lijken, draag schoenen in de kleur van je broek of huid ( de zgn. nude colors).

Eén gedachte over “Monochrome kleurencombinaties laten je slanker lijken”

  1. Beste Lida,

    Je adviseerde om ton sur ton kleding te dragen om langer te lijken.
    Ik heb vanmorgen de broek en tuniek zoals op de foto uit mijn kledingkast genomen.Gecombineerd met zoals je aangaf een hard rose vest en rode schoenen.Een heel verschil.Ik ga dit nog meer toepassen in combinaties.Groeten,Baukje

Reacties zijn gesloten.