Als je na een kleuradvies niet weet waarmee je moet beginnen

Je hebt het advies gekregen andere kleuren te gaan dragen dan je gewend bent. Je hebt geen idee wat je nu het eerst moet kopen en dat is niet zo gek. Doe het op deze manier, stap voor stap. Je zult zien dat je een garderobe krijgt waarmee je veel combinaties kunt maken.

Als je na een kleuradvies niet weet waar te beginnen

Als het totaal andere kleuren zijn dan je gewend bent te dragen, dan kunnen de nieuwe kleuren van jouw Personal Color Card je een licht gevoel van paniek geven. Want waar en hoe begin je, zonder dat je alles in één keer anders moet doen?  Ik heb een plan voor je gemaakt, zodat je in kleine stappen aan een nieuwe garderobe kunt werken.

Stappenplan om na een kleuradvies een nieuwe garderobe op te bouwen

 • Begin met neutralen -Zoek eerst een broek en een shirtje in dezelfde voor jouw goede neutraal. Die neutralen vind je op jouw Personal Color Card onder de pasteltinten. Maar ook in het schriftelijke advies dat je van mij hebt gekregen. In de lente en zomer kan dat een iets lichtere neutraal zijn dan in de winter. Lichtgrijs is bijvoorbeeld een goede neutraal voor in de zomer, evenals grijsblauw (jeans) en voor de warme types licht olijfgroen, en licht camel. Maar ook jouw kleur wit kun je in de zomer als een neutraal gebruiken.
 • Een kledingstuk in een basiskleur – Ga op zoek naar een vest(je) in één van jouw beste basiskleuren. Je hebt nu al een outfit met drie kledingstukken waarop je na een kleuradvies verder kunt bouwen.
 • Een dessin dat erbij past – Je kunt denken aan een topje/blouse waar zowel de neutrale kleur van je broek in zit, maar ook de kleur van je vestje.  Ook een rok in een dessin waar zowel de neutraal als de kleur van je vest in zit, kan weer meer mogelijkheden geven.
 • Voeg accessoires toe –  Accessoires kunnen  je basisoutfit er elke keer weer anders uit laten zien. Je kunt dan denken aan een sjaal, halsketting, armband, een tas en sneakers. Als er meer van je beste basiskleuren in die accessoires voorkomen (kijk even naar de sneakers en de halsketting),  dan weet je wat je volgende aanschaf kan zijn.

Nu heb je een basis waarop je verder kunt borduren

Misschien wil je er een hemdje/shirt in een pasteltint (bovenaan je PCC) bij kopen. Of een shirt/blouse in jouw kleur wit. Daarbij nog een vestje, maar dan in een andere basiskleur. Als je op deze manier te werk gaat zul je ontdekken dat je alsmaar meer combinaties kunt maken. Dat geeft rust in je hoofd, want elke ochtend als jij je kledingkast open doet zie je een garderobe in kleuren die je fantastisch staan. Lees ook: Deze kledingkast op kleur inspireert

Als je na een kleuradvies niet weet waar te beginnen

Blouse // Sneakers // Vest aquablauw // Shirt off-white

Ketting

Als je na een kleuradvies niet weet waar te beginnen

Blouse // Blouse // Sneakers

Er is nog een andere manier

Je garderobe stap voor stap steeds verder uit te breiden kan ook nog op een andere manier. De basis is wederom een broek en een shirtje in dezelfde neutrale kleur. Vervolgens ga je op zoek naar een sjaal in jouw goede kleuren Die sjaal kan een goede inspiratiebron zijn. Mits de sjaal minstens twee van jouw beste basiskleuren in zich heeft. Ook de neutrale kleur van de broek en het shirtje moet erin voorkomen.

Sjaal 

Sjaal

Sjaal

Lees ook: 

4 gedachten aan “Als je na een kleuradvies niet weet waarmee je moet beginnen”

 1. Wat leuk. Dat kan inderdaad lastig zijn, zo’n eerste stap op je kleurenpad. Ben destijds zelf begonnen met een paar shawls en basisshirts in goede kleuren. Want de neutralen klopten al wel. Zo had ik meteen de goede kleur aan mijn gezicht. Het hielp ook om alle weg te doen want totaal niet in het palet paste.

 2. Hoi Lida,
  Dank voor je bericht hoe te werken met een kleuradvies.
  Ik heb een gedempt warm kleuradvies, heb jij een voorbeeld voor mij van een passende sjaal? Ik ben daar al een tijdje naar op zoek, maar kom vaak uit op een sjaal die bestaat uit neutralen (panterprint bijvoorbeeld), dank, gr Nienke

  1. De laatste sjaal is perfect voor het gedempt warme kleurtype, Nienke!

 3. Wat een goed advies, hoe te beginnen met een kleurenadvies.
  Hartelijk dank
  Cira

Reacties zijn gesloten.