De perfecte tas vind je zo

In jouw garderobe hoort minstens één goede tas thuis. Zo’n tas moet op de eerstplaats praktisch zijn én niet onbelangrijk hij moet ook bijdragen aan je verschijning. Waar kun je op letten om de perfecte tas te vinden?

De perfecte tas moet aan een aantal voorwaarden voldoen

De perfecte tas voor jou:

  • Het beste kun je voor een tas een neutrale kleur uit je persoonlijk kleurenpalet kiezen. Wil je graag een tas in een kleur kies dan ook een kleur uit je Personal Color Card Zo weet je zeker dat hij bij al je kleding past.
  • De vorm van de tas moet passen bij je bodytype. Dat klinkt misschien vreemd, maar als je in de spiegel kijkt zul je ontdekken dat – als je weinig rondingen hebt – een ronde tas in een soepel leersoort niet veel voor je verschijning doet.

 

  • Het formaat van de tas moet passen bij je postuur, dit is de schaal van je lichaam. Wanneer je tot de lange en/of volle vrouwen behoort zal een kleine tas je alleen maar langer en voller laten lijken. Omgekeerd zal een grote tas een klein postuur overweldigen, de tas gaat er dan met jou vandoor. Zowel het voor jou juiste formaat als het juiste model kun je vinden in je persoonlijk stijladvies.
  • Het model: draag de tas op de plaats die je wilt accentueren. Wil je de aandacht afleiden van je grote borsten vermijd een hobo-tas, een handtas is dan een beter idee.
  • De stijl van de tas moet passen bij je kledingstijl (casual of formeel), maar ook bij jou als persoon. Ben je meer een natuurlijk sportief of een creatief type.
  • Het materiaal van de tas is van belang als je wilt dat de tas een aantal jaren meegaat. Soms is imitatieleer niet van echt te onderscheiden, maar neem van mij aan dat je dit na een paar jaar echt wel merkt. Een tas van echt leer wordt vaak alleen maar mooier in het gebruik. Wil je echt duurzaam bezig zijn? Let ook op de afwerking van de tas en of de (rits)sluitingen gemakkelijk open en dicht gaan. Een tas van canvas/textiel wordt snel vies.
  • De indeling van je tas bepaal jij! Wat moet er volgens jou in kunnen: je telefoon, je make-up, je sleutels en je leesbril? Bedenk wat je standaard in je tas meeneemt en kijk dan in de desbetreffende tas of deze de juiste indeling daarvoor heeft.