Roze maakt jonger – kies wel de juiste kleur roze

Roze maakt jonger - kies wel de juiste kleur roze

Wil je er instant frisser uitzien? Kies dan ‘roze’. Roze maakt jonger, roze geeft namelijk een gloed op je gezicht die verjongend werkt. Zorg wel voor de juiste tint roze.

Roze maakt jonger – Heb jij altijd wat ‘roze’ in je kast hangen of moet je er niet aan denken, omdat je je er snel een Barbiepop in voelt? Roze geeft een mooie gloed op je gezicht en als je de goede tint kiest kan dat helpen om er meteen frisser/jonger uit te zien. Natuurlijk hoef je niet helemaal in het roze gekleed te gaan, een sjaal in jouw goede tint doet al wonderen.

De goede kleur roze voor de zes dominante kleurkarakteristieken:

  • Ben je een koel type dan kun jij deze tinten roze perfect combineren met (licht-)grijs en (jeans)blauw. Ook wit staat er goed bij, maar kies dan wel een gebroken wit.
  • Het warme type kan haar ‘rozes’ combineren met ivoorwit of een neutrale kleur uit haar palet (bijv. zandkleur), maar is ook heel mooi in de ombré-tinten van deze kleur.

roze-in-je-garderobe

  • Ben je een diep type dan zullen je rozen intens en rijk van tint moeten zijn. Sangria en aardbeienrood hebben voldoende ‘pit’ om alleen te dragen. Poederroze draag je altijd in combinatie met een donkerder tint.
  • Het lichte type moet haar roze tinten subtiel combineren. Pas op voor jasjes en vestjes in te donkere tinten. Probeer eens een licht taupe. Vind je het allemaal wat te ‘lievig’ worden kies dan je accessoires in een iets donkerder tint roze, zoals bijvoorbeeld aardbeiroze.

Roze maakt jonger

  • Het gedempte type kan prima de wat sterkere kleuren zoals sangria en sorbet dragen op voorwaarde dat ze die combineert met andere kleuren uit haar palet met dezelfde kleurhoogte. Ze kan beter hoge kleurcontrasten vermijden.
  • Het heldere type is op haar best als ze heldere, sterke rozes draagt in combinatie met een contrasterende kleur. Dat kan zilvergrijs, spierwit, maar ook donkerblauw en zwart zijn.

Roze maakt jonger

Lees ook:

Wil je niets missen van mijn stijltips? Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief.