Tien tips die stevige kuiten slanker laten lijken

Heb je stevige kuiten? En durf je daarom geen jurken of een rok te dragen? Hier vind je mijn tien tips die stevige kuiten slanker laten lijken.

Tien tips die stevige kuiten slanker laten lijken

 Als je door de natuur gezegend bent met een stevig onderstel kun je daar weinig aan veranderen. Maar je kunt wel je stevige kuiten slanker laten lijken. Helen Mirren bijvoorbeeld heeft vaak laten weten dat ze haar benen altijd als een probleem heeft ervaren. Ervaar jij hetzelfde probleem?

 

Tien tips die stevige kuiten slanker laten lijken

  1. Verleg aandacht naar boven als je niet wilt dat de aandacht naar je benen gaat. Een mooie sjaal/top met dessin, een interessante ketting en een goede make-up (in jouw goede kleur) zijn eyecatchers die de blikken naar boven trekken. Combineer dit dan altijd met een rok/broek in een effen kleur die minder de aandacht trekt.
  2. Vermijd platte schoenen als het maar enigszins kan. Platte schoenen benadrukken dikke kuiten en enkels (zie foto rechtsboven). Een 3 cm hoge hak doet al wonderen, het maakt je benen langer en slanker.  Hoe voller je benen, hoe steviger je hak moet zijn. Een stevige hak geeft evenwicht aan je kuiten. Vermijd smalle stiletto’s en dunne kittenheels. Wil/moet je toch platte schoenen dragen, dan is een teenvrije schoen of schoenen met een open zijkant een goed alternatief. De openheid van de schoen verlengt je benen.
  3. Vermijd enkelbandjes en bandjes over je wreef. Enkelbandjes verkorten je been en brengen de aandacht naar dat deel van je been waar jij het nu net niet wilt.
  4. Puntige schoenen verlengen je benen en laten ze daardoor slanker lijken. Vermijd dus ronde neuzen. Een afgeronde punt kan wel.
  5. Schoenen met een laag decolleté hebben hetzelfde effect. Hoe lager het decolleté van je schoenen hoe slanker je been. Vermijd dus bandjes op je wreef (zie foto met wit jasje)
  6. Schoenen in de kleur van je huid, je krijgt zo een kolom van kleur die weer verlengend werkt. Zie foto in de blauwe jurk.
  7. Kies je schoenen en kousen/panty in dezelfde kleur als je rok/broek. Voor de winter in een tint donkerder dan je kleding (foto rechtsonder).
  8. Laat je rokken eindigen net onder de knie of voorbij het dikste deel van je kuit. Dus altijd op het slankste deel van je been. Een rok die eindigt op het dikste deel van je kuit maakt daar een horizontale lijn. En je weet inmiddels Horizontale lijnen zijn blikvangers. Vermijd rechte rokken, met name die modellen die naar de knie nauwer worden. Een uitwaaierende rok in een soepele stof laat je benen slanker lijken.
  9. Ga op zoek naar de perfecte broek. Een broek moet gemakkelijk over je kuiten gaan. Denk aan een bootcut en modellen met een rechte pijp. Je kunt de algemene regel hanteren dat alles wat te nauw om je kuiten sluit, zoals een skinny, je kuiten alleen maar dikker laten lijken. Een capri die eindigt op het dikste deel van je kuit is ook geen goed idee. Wel kun je een enkelvrije broek dragen als de pijp maar iets wijder is (dus niet strak aansluit op je enkel). Draag hem altijd met een hoge hak, want een 7/8 broek laat je benen korter (en dus dikker) lijken.
  10. Draag onder een rok nooit enkellaarsjes, (ze laten je benen alleen maar korter en dikker lijken). Investeer in een paar kniehoge laarzen. Denk daarbij eens aan zogenaamde rijlaarzen met een brede schacht. Details aan de bovenrand leiden de aandacht af van je dikke kuiten. Maar ook andere kniehoge modellen in een matte leersoort of suède en liefst met een kleine hak zijn het proberen waard.

Ronde en rechte lijnen in kleding - slanker of voller lijken