Zes tips om een onderkin te camoufleren

Een onderkin kan een storend onderdeel in het uiterlijk zijn. En ik heb er op mijn blog nog nooit aandacht aan besteed. Mea culpa, bij deze dan

Zes tips om een onderkin te camoufleren

Aanleiding voor dit bericht is een vraag van Lies en zij heeft foto’s toegevoegd die ik mag gebruiken.

Ha Lida, Met veel plezier heb ik je blog ‘doorgewerkt’ en lees ik de berichten. Ik heb er veel van geleerd. Ik heb een vraag; in de loop van de jaren heb ik een onderkin gekregen – wat ik zelf niet erg vind. Maar het valt me op, dat ik op sites en in bladen nauwelijks vrouwen vind met onderkinnen. Terwijl dat toch bepalend is voor kapsel en kleding.  Misschien wil je daar eens aandacht aan schenken.

Zes tips om een onderkin te laten verdwijnen

Zes tips om een onderkin te camoufleren:

 • Verleg de aandacht – de meest voor de hand liggende stijltip is de aandacht te verleggen. Dat geldt voor alle lichaamsdelen waar je minder blij mee bent, dus ook voor een onderkin.  Je kunt bijvoorbeeld je ogen zwaarder opmaken en een zachte, neutrale kleur voor je lippen kiezen. En/of een bril kiezen die de aandacht naar je ogen brengt.
 • Draag je goede kleuren – Dan gaat de aandacht eerst naar je ogen. Vermijd ook zeer diepe kleuren, zoals zwart, dicht bij je hals. Zwart en andere diepe kleuren geven een schaduw onder je kin en benadrukken een onderkin. Probeer het maar eens uit met een zwart en wit kledingstuk/papier. Doe dat zittend voor een spiegel en bij goed daglicht.
 • Pas je haarstijl aan – Een korte bob die in de nek is opgeknipt heeft een liftend effect. Vermijd een haarstijl die eindigt precies ter hoogte van je kin. Want je weet Horizontale lijnen zijn blikvangers. Heb je lang haar? Steek het op, zodat het volume hoog op je hoofd zit in plaats van bij je kin. Hoe hoger het aandachtspunt, hoe langer je hals en gezicht zullen lijken, met als resultaat dat je onderkin minder opvalt. Lees ook mijn bericht De driehoek van jeugd

Zes tips om een onderkin minder op te laten vallen

 • Kies de juiste sieraden  – Om een onderkin te camoufleren kun je ook een langere ketting met een opvallende pendant dragen. Die leidt de aandacht af van je hals. Vermijd sieraden, zoals een choker en lange bengelende. Ook hoog gedragen broches zijn geen goed idee.

 

Halsketting roségoud met pendant

Halsketting goud met pendant

 • Draag de goede kledingmodellen – Hoge halslijnen omlijsten je hals en gezicht, met als resultaat, dat ze juist de aandacht brengen naar je onderkin. Open halslijnen, zoals een U-hals en V-hals, leiden juist de aandacht weg. Vraagt jouw bodytype eerder om een brede halslijn, zoals een boothals, kies dan een diepe boothals en combineer hem met een lange ketting (zie boven). Vermijd te allen tijden een col en een opstaande kraag, zoals een mandarijn kraag, en tops met opvallende details langs de halslijn. Bij een overhemdblouse kies je voor een smalle kraag (button-down) en laat je de bovenste twee of drie knopen open.
 • Tot slot, let op je houding – Sta rechtop, met je borst vooruit. Als je naar voren helt zal je onderkin meer gaan hangen.

Dit waren mijn zes tips om een onderkin te camoufleren. Dank voor je foto’s, Lies!

 

4 gedachten aan “Zes tips om een onderkin te camoufleren”

 1. Lida, op welke hoogte moet de bob dan in je gezicht beginnen?
  Kan dit ook een stuk onder de kin?
  Want op de foto van de bob zien we geen gezicht. Het zou fijn zijn wat meer kapsels te zien die mogelijk zijn. Want kan haar op schouderlengte?

  1. De boblijn moet nooit precies eindigen ter hoogte van je kin, maar mag gerust ook langer zijn. Een iets ‘piekerig’ kapsel doet het beter, Yvonne. Zoals het kapsel van Jennifer Aniston.

   1. Ha fijn dat je hebt gereageerd en extra foto’s hebt geplaatst Lida. Ik heb altijd een bob, maar meestal op kinhoogte of wat langer. Nu weet ik dus wat het best is.
    Groet, Yvonne

Reacties zijn gesloten.