Het ideale badpak ziet er zo uit – do’s en dont’s

Draag je om wat voor reden dan ook liever een badpak dan een bikini? Vind je het niet de leukste bezigheid om op zoek te gaan naar een goed passend badpak? Lees mijn tips waar je op kunt letten,

Het ideale badpak ziet er zo uit

Hier mijn tips om de zoektocht naar het ideale badpak wat gemakkelijker te maken.

Het ideale badpak:

 • Ga voor de lunch, winkel alleen en het liefst aan het begin van de week.
 • Zoek een badpak dat je figuur ondersteunt en waarin je je gemakkelijk kunt bewegen. Ter controle: doe wat ‘gymnastiekoefeningen’ voor de spiegel in de paskamer en ga zitten op een stoel.
 • Bezuinig niet op de prijs. Het materiaal moet van een goede kwaliteit zijn, soepel en sterk tegelijk. Lycra houdt het badpak ook na talloze wasbeurten en duiken in zout water perfect in model. Lycra is niet goedkoop, maar het ideale badpak is een investering voor jaren, want deze mode is niet zo aan trends onderhevig als bovenkleding.
 • Een neutraal model in één kleur gaat minder snel vervelen dan iets opvallends. Het is ook gemakkelijker te combineren met een pareo of eenvoudige wikkelrok.
 • Een sportbadpak doet niets voor het figuur!
 • Kies geen glimmende stoffen! Ze staan niet flatteus.
 • Koop een badpak in een kleur die je huidkleur voordelig uit laat komen. Kies midden tot donkere kleuren, afhankelijk van je kleurtype. Een badpak in enkel lichte tinten is niet erg flatteus voor een voller figuur. Als je huid snel bruint, staan heldere of donkere kleuren mooi.

 

Het ideale badpak ziet er zo uit - do's en dont's

Corrigerend badpak 

 • Als het badpak te lang is voor je romp (bij kleine vrouwen vaak het geval), is een hoog taillebroekje met een hemdmodel top, de zogenaamde tankini, wellicht een idee. Een tankini kan ook de oplossing zijn als een badpak te kort is voor jouw lichaamslengte.
 • Let er op dat de cups voldoende ruimte hebben voor je borsten. Uitpuilende lichaamsdelen zijn niet mooi! Zoek naar een badpak met een cupmaat.     Tip: is 40D te groot voor je lichaam, maar passen je borsten er mooi in? Probeer dan een grotere cupmaat 38E. De cupmaat blijft namelijk precies hetzelfde, alleen de omvang is kleiner.

Zwemjurk 

 • Vrouwen met grote borsten hebben op deze plaats extra ondersteuning nodig. De betere lingeriezaken hebben meestal een mooie collectie voor grotere (cup-)maten. 

Grote maten badpak met cupmaa

 • Voor vrouwen met kleine borsten: pas op voor toegevoegde vullingen. Het oogt vaak onnatuurlijk en de vullingen blijven langer nat dan de rest van het badpak.

  Dit badpak laat de borsten groter lijken en de heupen smaller

Badpak 

Dit badpak maakt slanker

Badpak met cupmaat

 • Zorg ervoor dat het badpak lang genoeg is om gemakkelijk in te kunnen bewegen zonder dat je derrière en dijen uit gaan puilen.
 • Tot slot: Koop een badpak niet te ruim, want door het dragen wordt een badpak steeds iets wijder. Was badkleding met elasthan (lycra) nooit in de wasmachine. Na elke keer dragen doe je je badkleding plezier met een koud sopje.

Het ideale badpak ziet er zo uit - do's en dont's

 

Lees ook:

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren