Zo kies je de halsketting voor je halslijn

Je kunt een simpel jurkje of shirtje net dat beetje extra geven met een halsketting. Een V-hals, boothals, U-hals of een vierkante hals vragen elk om een ander model. En ook je bodytype speelt een rol.

Zo kies je de halsketting voor je halslijn

Kleding wordt nog persoonlijker met een mooi halssierraad. Welke halsketting je het beste kunt kiezen? Dat is onder andere afhankelijk van je bodytype. Lees hier welke halsketting voor je halslijn én bodytype geschikt is.

  • Zijn je schouders even breed als je heupen en heb je weinig taille? Dan kan een V-hals je hals en bovenlichaam visueel verlengen. Kies bij voorkeur juwelen die een enigszins hoekige vorm hebben.
  • Heb je afhangende schouders dan zullen die rechter lijken in kleding met een boothals of ronde halslijn. Ga op zoek naar kleding die de aandacht naar je slanke hals brengt. Een paar kettingen over elkaar staat prachtig.
Halskettingen voor je halslijnen
Zo niet
Halskettingen voor je halslijnen
Ja!!
  • Smalle schouders lijken breder met een vierkante halslijn, maar ook een ondiepe V-hals in combinatie met bijvoorbeeld pofmouwtjes staat goed. Halssieraden mogen opvallen en het decolleté opvullen.

Smalle schouders breder laten lijken doe je zo

  • Ben je gezegend met brede schouders en wil je die smaller laten lijken kies dan voor een V-hals of een U-hals. Vermijd een boothals. Kies je voor een hogere halslijn dan leiden lange opvallende halskettingen het oog naar het midden van je lichaam en weg van je schouders.

De halsketting voor je halslijn – De halslijn van het kledingstuk bepaalt welke halsketting je het beste kunt kiezen: lang of kort, hals vullend of een pendant.

Zo kies je de halsketting voor je halslijnTip: Om inspiratie op te doen kun je een kijkje nemen op mijn Pinterestbord Sieraden

Lees ook: