Zo lijken volle dijbenen slanker – stijlmiddelen

We hebben allemaal zo onze minpuntjes wat ons lichaam betreft: kipfiletjes, een buik, hangbillen enz. Gelukkig hebben we kleding om die minpunten te camoufleren.

Zo lijken volle dijbenen slanker

Er is geen enkele vrouw die alle kleding kan dragen. Om er beter uit te zien, een plaatje van jezelf te maken waarnaar het prettig is om te kijken, kun je optische trucjes gebruiken. Je kunt er met kleding zoveel beter uitzien als je deze stijlmiddelen kent. Lees hier hoe je volle dijbenen slanker kunt laten lijken.

Je broeken:

 • De meest bekende regel is je volle dijbenen te verstoppen in een broek in een donkere kleur, zoals zwart, antracietgrijs en donkerblauw .
 • Om je dijbenen meer in balans met de rest van je lichaam te brengen raad ik je aan een broek te kiezen met een rechte pijp of een bootcut. Zijn je bovenbenen niet dramatisch dikker dan kun je ook rustig een skinny dragen in een donkere kleur. Maar draag die altijd met een lang vest.
 • Je hoeft een lichte kleur niet te mijden. Belangrijk is dat jouw broek het juiste model heeft en dat je hem combineert met de juiste top. Als je voor een lichte kleur, zoals een pastel of beige, kiest zorg er dan voor dat het een effen kleur is. Dus geen jeans met een wash-out effect. En ook hier ga je weer voor een rechte pijp of een bootcut

Bootcut jeans

 • Blijf ver van kreukels of plooitjes in je jeans. Ook lichte plekken in je jeans brengen het oog naar die plek waar je het beslist niet wilt.
 • Broeken en jeans moeten zo lang mogelijk zijn en als je kiest voor een heupbroek laat hem dan eindigen op je heupbeen en niet lager.
 • Een vouw middenvoor of een streep op de zijnaad verlengt je benen en minimaliseert je dijen.

Je tops:

 • Je top zal altijd meer de aandacht moeten trekken dan je broek om je volle dijbenen slanker te laten lijken.
 • De lengte van je top is belangrijk om je dijbenen slanker te laten lijken. Iets voorbij je heupbeen staat het mooist. Probeer het zelf maar eens uit: ga voor een lange spiegel staan in een donkere broek en een wit lang shirt. Wat is de beste lengte voor jou?
 • Als je kiest voor een broek in een lichte of opvallende kleur bedenk dat de top nog meer de aandacht moeten trekken.
 • Voor een verlengend effect kun je ook in één donkere kleur gekleed gaan, maar zorg er dan voor dat het oog van de ander door een opvallend halssieraad naar boven geleid wordt.

Je jurken en rokken:

 • Rokken die ergens op je dijbeen eindigen vestigen alleen maar de aandacht op je volle bovenbenen. Vermijd ze dus!
 • Jurken met een A-lijn rok of cirkelrok in een soepel vallende stof zijn een goede keus. Laat ze eindigen onder het dikste deel van je kuit of net boven of onder je knie. Deze modellen accentueren je taille op een fraaie manier en verbloemen dat je stevige bovenbenen hebt.
 • Kokerrokken en alle rokken die naar de zoom toe nauwer worden zijn onflatterend.

Je schoenen:

 • Hoe gek het misschien ook klinkt, schoenen maken heel veel uit als je je dijbenen slanker wilt laten lijken. Kies schoenen met een hak en het liefst in de kleur van je huid. Ze laten je benen langer en slanker lijken.
 • Als je een skinny draagt combineer hem dan niet met een pump. Een sleehak zal je proporties meer in balans brengen.
 • Enkellaarsjes in een contrasterende kleur of laarzen die op je kuit eindigen zijn geen goed idee. Dat geldt ook voor schoenen met een enkelbandje, ze verkorten optisch je benen.

Zo lijken volle dijbenen slanker

In een STOA (stijladvies op afstand) laat ik je zien hoe jij je lichaam optisch in balans kunt brengen. Welke kledingmodellen voor jouw bodytype geschikt zijn en hoe je de kleuren het beste over je lichaam kunt verdelen.


2 gedachten aan “Zo lijken volle dijbenen slanker – stijlmiddelen”

 1. Ik heb bermuda’s laten maken op basis van een goed passende broek, en daar hebben we een “versprongen zijnaad” voor gekozen . Wat een heerlijkheid met dit weer. In de tuin draag ik er wel een lage slipper bij maar ik heb ook sandalen met een hak van Panama Jack, in een zeer zachte bruinige kleur.
  Het kleurenschema voelt inmiddels steeds vertrouwder, ook nu mijn haar niet meer verf. Ik ben nog meer gaan houden van ton sur ton, met zo nu en dan een knalkleurtje ergens maar niet te opvallend. Zo lekker dat je ook gemakkelijk een vest of omslagdoek erbij kan pakken wanneer het koeler wordt , omdat de kleuren er altijd bij passen!

Reacties zijn gesloten.