Met de Stylebook app krijg je overzicht in je kledingkast

Je kledingkast ordenen geeft inzicht en een hoop voldoening. De Stylebook app kan je daarbij helpen. Ook kun je nieuwe kledingstukken op je eigen lichaam projecteren.

Met de Stylebook app krijg je overzicht

Als je geen zicht meer hebt op de mogelijkheden die jouw garderobe biedt, kan het handig zijn je kledingkast te organiseren. Hoe je dat doet is heel persoonlijk. Je kunt van al je kledingstukken foto’s maken en ze ordenen op een manier die jou het handigst lijkt. Maar er is ook een app die je kan helpen.

Met de handige Stylebook app kun je niet alleen je garderobe overzichtelijk maken, maar ook krijg je door deze app te gebruiken meer zicht op je kleedgedrag en aankoopbeleid. Je voert foto’s van je kleding in en kunt dan combinaties maken, die je vervolgens opslaat. Het is even werk om al je kledingstukken te fotograferen, maar als je van je nieuwe aankopen meteen de foto (die vaak op internet voorhanden is) bewaart, scheelt dat in de toekomst werk.

De opties die de app je biedt zijn behoorlijk uitgebreid. Met de kalenderfunctie kun je zelfs vooruit plannen en per dag een andere outfit uitkiezen. Daarnaast houdt de app je maten bij, en krijg je via statistieken te zien welke items je het vaakst draagt. Wat je aan kleding uitgeeft kun je bijhouden en je kunt zo ook zien wat De kosten per keer zijn. Ga je op vakantie of een weekend weg? Met behulp van de packing list functie kun je aan de hand van je gewenste vakantieoutfits zien welke items je moet inpakken.

Met de Stylebook app krijg je overzicht - garderobemanagement

Je ziet hierboven mijn 13-is-soms-31 garderobeplan dat ik als voorbeeld in de kalenderfunctie van de Stylebook app heb geplaatst. Zo weet je per dag welke outfit je kunt aantrekken. En zie het ook als bewijs dat je met slechts 13 kledingstukken er echt een maand lang elke dag anders uit kunt zien 😉 Eén goedgekozen kledingstuk erbij en je kunt er 41 dagen anders uitzien en ga zo maar door ….

Er staat inmiddels ook een nieuwe functie op deze app. Je kunt kleding op je eigen lichaam projecteren. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar het lijkt mij een leuke aanvulling.

De Stylebook app is er zowel voor vrouwen als voor mannen. Voor  € 3,99 heb je hem op je iPhone en/of iPad  staan. 

14 gedachten aan “Met de Stylebook app krijg je overzicht in je kledingkast”

 1. Hallo Lida,

  Als ik op Stylebook klik kom ik op de Applestore, ik heb geen IPhone.

  Dit lijkt wel op de app Smart Closet Fashion Style app in de Playstore. Weet jij of dit dezelfde app is?

 2. Er zijn inderdaad meer apps op dit gebied, maar ik werk alleen met Apple, Hennie. Ook wat mijn computer betreft. Kan je dus geen andere app aanraden. Maar misschien zijn er lezers die wel ervaring hebben met Android apps op dit gebied?

  1. Als je op hun site bent (zie link in dit bericht)zie je rechtsboven in het hoekje het icoontje Appstore staan. Tik daarop, Macha.

  1. Die is er wel maar niet deze. Er is wel een gratis versie die zou je eens kunnen proberen, Ina.

  2. Ik krijg net van een FB volger de boodschap dat de Stylicious app wel voor Android is én ook nog gratis is.

 3. Hoe is de weergave in de Stylebook app? Heb je in één oogopslag een redelijk overzicht van afbeeldingen per categorie of moet je veel scrollen?

  Ik heb nl. een aantal maanden terug de app Pureple op mijn iPad gezet, gratis versie. Die raad ik iedereen af. In eerste instantie was het wel handig, maar veel reclame. Inmiddels diverse updates gehad en je garderobe in de app is echt niet meer overzichtelijk. De foto’s worden veel te groot weergegeven, zodat je maar 2 items tegelijk ziet. Niet handig dus.

  Ik ben daarom wel benieuwd naar de weergave in de Stylebook app.

 4. Hallo Lida,

  Heb je ook een soortgelijk app idee voor Android?

  Nu is het alleen leuk voor de happy few die zich een appel kunnen veroorloven. 🙁

  groetjes,

Reacties zijn gesloten.