De goede mouwlengte – een kleine verandering een groot effect

Een kleine verandering, een groot effect - de mouwlengte

Voor een stijlconsult* neemt mijn klant altijd een selectie uit haar kledingkast mee. Ik laat haar zien hoe zij haar kleding anders kan combineren en welke – soms kleine -veranderingen het kledingstuk passend maken voor haar lichaamsvorm. Welke  verandering het meest voorkomt? De mouwlengte. Dit is de goede mouwlengte voor je blazers en jassen.

Natuurlijk zijn er altijd een paar kledingstukken bij die meteen op het stapeltje ‘wegdoen’ komen. Dat zijn in de meeste gevallen die kledingstukken waar de klant zelf al haar twijfels over had en waar zij, om wat voor reden dan ook, nog geen afstand van heeft kunnen nemen.

Een kleine verandering een groot effect - de mouwlengteVaak zijn de mouwen van de jasjes te lang en, misschien verrassend, ook te wijd. Een te wijde en te lange mouw maakt je voor het oog onnodig dikker. Een mouw met de goede mouwlengte en wijdte maakt je niet alleen slanker maar geeft ook een veel pittiger beeld. Kijk zelf maar…

Een kleine verandering, een groot effect - de mouwlengteEen kleine verandering een groot effect – Als vuistregel kun je aanhouden dat, als de mouw meer dan 2,5 cm korter gemaakt moet worden, de mouw ook te wijd is.  Op deze leuke website voor kleine vrouwen staat een handleiding die ik jullie niet wil onthouden. Wat deze tutorial zo interessant maakt is dat op een heldere manier wordt uitgelegd hoe je zelf een mouw korter en nauwer kunt maken. Ook de ideale mouwlengte wordt met foto’s uitgelegd. Probeer het maar uit, je zult zien dat zo’n kleine verandering een groot effect heeft.

Ook voor je jassen en mantels is de goede mouwlengte belangrijk voor je uitstraling.

De goede mouwlengte

In een ander bericht ga ik in op nog een kleine verandering die ook een groot effect heeft op je uitstraling.

* Nu het KLOA zo’n groot succes is dat ik zelfs een wachtlijst heb moeten aanleggen, heb ik besloten mij alleen nog te richten op online kleur- en stijladviezen.5 gedachten aan “De goede mouwlengte – een kleine verandering een groot effect”

 1. Elke zondag verras je mij in mijn mailbox met een nieuw blogitem over kleur of stijl en elke keer weer weet je met weinig woorden een onderwerp treffend neer te zetten! Zo ook vandaag. Inspirerend! Het nodigt werkelijk uit om de kledingkast in te duiken en mijn jasjes aan deze ‘keuring’ te onderwerpen! 🙂 Dank je wel.

 2. Wat nou net zo aangenaam is aan je site is, dat jij de categorie 50-plussers en meer niet vergeet. Meestal zijn we een leeftijdsgroep waar de tijdschriften geen of weinig aandacht aan besteden. Ik omarm al je tips : ze zijn voor mij telkens weer een inspiratiebron, duidelijk en zonder franjes. Bedankt voor deze enige echte vrouwelijke site ! Hopelijk doe je nog lang verder.

  1. Hallo Saskia en Diane, ik ga nog even door, zeker na deze stimulerende reacties van jullie, groeten Lida

 3. Hallo lyda wat een goede tip.
  Heb je ook zo n tip voor broeken .?.

  Ik kijk nu met andere ogen naar de tv en denk dan wel.
  Hoe bestaat het , de kleding adviezen kloppen echt niet !!

  1. De lengte van de broek is afhankelijk van de schoenen die je eronder draagt, Kelly, en is soms ook nog afhankelijk van de mode.

Reacties zijn gesloten.