De halslijn onder een vest – laagjes dragen

Of het nu om een jasje of vest gaat dat je over je blouse of t-shirt draagt, het is belangrijk dat de halslijn van beide kledingstukken een harmonieus geheel vormen.

Laagjes dragen-de ideale halslijn onder een vest

Je hebt vesten met een V-hals, een hoge ronde hals en een ovale halslijn. Daarnaast zijn er vesten zonder sluiting die een rechte lijn of een ronding aan de voorkant hebben. Een vest met een ovale halslijn vraagt om een top met een ovale halslijn. En wat draag je onder een vest met een V-hals?

De ideale halslijn onder je vest:

 • Een vest met een hoge ronde halslijn draag je over een shirtje met een hoge ronde halslijn. Dit model vest is met name geschikt voor de vrouw met kleine borsten en/of een lange hals. Lees daarvoor dit bericht halslijnen.
 • Een ovale halslijn is wat dieper en breder. Onder een vest met een ovale halslijn draag je een shirtje met een ovale halslijn. Je herhaalt dus zowel bij de hoge ronde halslijn als bij de ovale halslijn de ronding van de halsopening van het vest.

Vest met parelmoer knopen // Vest lichtblauw // Vest turkoois

 • Een V-hals vest vraagt om een top met rechte halslijnen, zoals een vierkante hals of een boothals. Je kunt dit vest ook over een topje met een V-hals dragen. Het is dan mooier om het vest gesloten te dragen. Ook een overhemdblouse combineert goed met een V-hals vest.

Vest lichtblauw // Vest abrikoos // Wikkelvest

 • Loshangende vesten – de voorkant kan recht zijn maar ook een ronding hebben. Een ronding (kan geen voorbeeld vinden) vraagt om een ronde  of ovale hals. Is de voorkant recht dan staan tops met een vierkante hals,  V-hals en een boothals er goed bij. En een blouse met een overhemdkraag (rechte lijnen, zie voorbeeld hieronder).

Vest // Vest

 • Het gaat er dus om dat je de halslijn herhaalt. Ronde halslijnen in een vest vragen om ronde halsopeningen in je top. Een V-hals vraagt om rechte halslijnen in je top.
 • Je kunt uiteraard zelf bepalen hoeveel je van je decolleté wilt laten zien, met andere woorden hoe hoog of laag de halslijn van de top moet zijn. Lees daarvoor ook dit bericht even.

Vest // Vest

 • Vergeet niet je halsketting  bij de halslijnen aan te passen.

De kleding bovenaan dit bericht is hier te koop:

5 gedachten aan “De halslijn onder een vest – laagjes dragen”

 1. Wat interessant weer Lida! Reuzebedankt, ik verheug me altijd extra op mijn zondagochtendontbijt, met jouw nieuwsbrief😍
  Hier worstel ik wel eens mee, ik heb nieuwe shirts nodig en kan meteen aan de slag,

  Fijne zondag nog😎

  Lieve groet Maud

 2. Dank je voor dit interessante bericht. Mijn ervaring is dat je bij een loshangend lang vest ook prima een tshirt met een ronde bovenkant kan dragen, als je dit combineert met een sjaal. Hierbij probeer ik in de sjaal alle kleuren (vest, shirt, broek) weer terug te laten komen waardoor het een harmonieus geheel wordt.

Reacties zijn gesloten.