De ideale jurk voor het I-silhouet

Karakteristiek voor het I-silhouet is het slanke jongensachtige figuur. Wil dit bodytype er vrouwelijker uitzien, dan zal de jurk rondingen moeten creëren waar die niet zijn.

De ideale jurk voor het I-silhouet

Het I-silhouet heeft weinig rondingen. De schouders en heupen zijn voor het oog even breed en er is weinig verschil tussen de heupen en taille. Dit bodytype kan veel modellen jurken dragen als ze er maar rekening mee houdt dat het belangrijk is voor het oog een taille te ‘maken’.

De ideale jurk voor het I-silhouet zal volume toe moeten voegen op zowel het boven-als onderlichaam. Dit om het jongensachtige figuur wat meer rondingen te geven. Dat kan bijvoorbeeld met zakjes op borsthoogte en te kiezen voor een stof die wat uitstaat. Door de schouders optisch breder te maken (bijv. met een kapmouwtje) in combinatie met een uitlopende rok creëert je een taille en ontstaat zo meer het zandloperfiguur.

Ook kiest het I-silhouet. liever voor stoffen die wat stijver zijn, zoals popeline, en vermijd ze soepelvallende stoffen. Tricot bijvoorbeeld is niet geschikt voor dit bodytype. Heel wijde rokken zijn ook geen goed idee, ze zullen de benen alleen maar slanker laten lijken. Daarentegen zal een jurk voor het I-silhouet, die eindigt op de kuit, de benen optisch voller maken. Afhankelijk van haar lichaamslengte en leeftijd  (I’s worden snel jonger geschat) laat ze haar jurk eindigen op, net boven of onder de knie. Lees ook Het verschil tussen je lichaamstype en je bodytype.

Jurk

 

De jurk bovenaan is hier te koop en de tas en schoenen hier