Er jonger uitzien dan je bent kan heel vervelend zijn

Er jonger uitzien dan je bent kan heel vervelend zijn

Er jonger uitzien dan je bent is alleen maar leuk als je de veertig bent gepasseerd. Wat te doen wanneer je als 27-jarige elke keer als een tiener wordt behandeld?

Stephanie mailt: Hier meldt zich een Belgische volgster van uw blog! Nu zit ik een beetje met het volgende probleem. Iedereen schat me steeds veel jonger dan ik ben. Nu is dat volgens velen een luxeprobleem, want ach later is dat toch handig? Maar nu ik zwanger ben van mijn eerste kindje vind ik het minder leuk. Vaak denkt men dat ik nog maar een tiener ben, terwijl ik dit jaar toch 27 wordt. Ik zou graag van u wat tips krijgen om er qua kledingstijl toch wat volwassener, maar toch nog steeds een jonge en hippe moeder uit te zien. Hopelijk kunt u me ermee helpen. Met vriendelijke groeten,Stephanie

Er jonger uitzien dan je bent kan heel vervelend zijn. Wat kun je doen om er iets volwassener uit te zien? Dit is mijn belangrijkste tip: vrijetijdskleding oogt snel kinderlijker dan iets formelere/nettere kleding. Kies daarom eerder voor een effen donkere jeans dan voor een lichte met slijtplekken.

Doen:

 1. Maak je elke dag op. Het hoeft echt niet veel te zijn, maar een lichte make-up doet wonderen.
 2. Steek je haar op of breng volume toe aan (lang) haar.
 3. Besteed aandacht aan je accessoires, zoals een paar oorbellen om je outfit af te maken.
 4. Medium tot donkere kleuren en wat fellere kleuren ogen ‘zakelijker’ en daardoor volwassener.
 5. Draag een blazer. Denk voor je vrije tijd aan een tricot jasje of een donkerblauw jeans jasje.
 6. Ook een blouse (met een kraagje) oogt volwassener dan een shirtje met een open ‘kwetsbaar’ halsje.
 7. Donkere effen jeans. Draag onder een bootcut jeans een hak.
 8. Pumps, loafers en ballerina’s.

Vermijd:

 1. Jurkjes en rokjes met ruches en bloesjes met een bloemetjes-dessin.
 2. Outfits in lichte ‘zoete’ kleuren.
 3. Hodies en fleece jacks
 4. Sneakers, gympen en slippers
 5. Een paardenstaart
 6. T-shirtjes met opdruk
 7. Baggy jeans

Er jonger uitzien dan je bent kan heel vervelend zijn

Wil je niets missen van mijn stijltips? Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief.

7 gedachten over “Er jonger uitzien dan je bent kan heel vervelend zijn”

 1. Goede tips Lida, ik bevind mezelf aan de rechterkant van de fotootjes (57) en zou de linkerkant ook niet kiezen. Wel een vraagje: ik twijfel over de aanschaf van een paar witte gympen voor deze zomer. Ik heb stoere van Diesel gezien (laag). Kan dat nog of past dat niet meer bij mijn leeftijd? Ik reken mezelf onder het natuurlijke type.

 2. Ik zie liever een 50+er (ben ik zelf ook) met stijlvolle witte gympen dan met felgekleurde sportschoenen met fluorescerende veters…

 3. Dag Lida,

  Wat fijn om mijn vraag beantwoord te zien. Er zitten echt hele handige tips tussen! Heel erg bedankt!

  Groetjes,
  Stephanie

 4. Beste Lida. Weet jij nog hoe het bedrijfje heette, waarbij vrouwen met een 3 d breimachine truien op maat konden maken? Ik zou ze graag uitnodigen voor één van onze Lions avonden. Maar ik kan ze nergens vinden. Nadat ik ze trouwens had gesteund , door een trui te bestellen, heb ik er niets meer van gehoord. Zonde, het was een geweldig idee.
  Een fijne zomer. Hartelijke groet
  Lucie du Quesne

Reacties zijn gesloten.