De lengte van je broek heeft een groot effect op je uitstraling

Een mouw die op de goede lengte is laat je er meteen beter uitzien. Maar ook de lengte van je broek heeft een groot effect op je uitstraling.

De lengte van je broek heeft een groot effect op je uitstraling

Een te lange broekspijp wordt vaak gemakshalve omgeslagen. Met smalle broeken, zoals de skinny, hoef je dat zelfs niet meer te doen. De broekspijp blijft immers wel op je schoenen hangen. Het is ook niet altijd een ‘doodzonde’ voor je uitstraling, zoals bij wijdere broeken wel het geval is. Sterker nog, het kan zelfs heel trendy zijn. Heb je lange slanke benen dan kun jij het je veroorloven met deze trend van ‘plooien op je enkels’ mee te doen.

Realiseer je dat ‘olifantpootjes’ of een omslag je benen korter laat lijken. Uitstekend dus als je lange benen hebt en slank bent, maar dramatisch als je tot de kleine/korte vrouwen behoort of het A-silhouet hebt. Je kunt het effect enigszins compenseren door er schoenen met een hoge hak onder te dragen. Wil je hem met een platte schoen dragen, neem dan altijd de moeite je broek korter te (laten) maken. De goede lengte van je broek is cruciaal voor je uitstraling!

Een mouw die precies op jouw armlengte wordt aangepast laat je er meteen beter uitzien. Daar heb ik in mijn vorige bericht al aandacht aan besteed. Wat ook een groot effect heeft op je uitstraling? De lengte van je broek.

In de winkel kunnen ze de broek voor je afspelden. Hebben zij geen service om hem korter te maken en kun je het zelf niet, breng de broek dan naar de Turkse of Syrische kleermaker. Stel het niet uit, want je weet … van uitstel komt afstel. Koop je de broek op internet, dan zul je zelf voor de spiegel de lengte moeten bepalen. Pas hem met de schoenen die je eronder gaat dragen. De hoogte van de hak bepaalt immers de lengte van je broek.

Tip: Jeans en andere broeken korter maken met behoud van het originele stiksel is niet moeilijk. Hier zie je hoe het moet.

 

4 gedachten aan “De lengte van je broek heeft een groot effect op je uitstraling”

 1. Hallo Lida,
  Ik draag vaak opgerolde pijpen, maar idd maakt dit kleiner, dank voor de tip! Ik heb in verhouding een kort bovenlichaam en lange benen. Ben echter klein. (1.63) Heb een H-figuur., weinig taille. Mijn benen zijn best mooi, maar erg slank en weinig heup. Hoe kan ik mijn benen/heupen wat minder tenger laten lijken met een broek of rok? Strakke broek of recht? Top over of in? Vast bedank voor het antwoord!
  Gr. Yvonne

 2. Beste Yvonne, ik adviseer je om bij het V-silhouet te kijken voor tips, omdat het ‘probleem’ wat jij schetst mij veel meer aan dit bodytype doet denken. Broeken in een wat steviger stof en lichter van kleur zullen jouw boven- en onderlichaam meer in balans brengen. Dit is een algemeen advies, waarbij ik geen rekening houd met je lengte, gewicht en persoonlijke smaak. Wil je een advies dat helemaal ‘op jouw lijf geschreven’ is, investeer dan in een stijlconsult. Zie ik je over een poosje? 😉 Groeten, Lida

 3. Hallo Lida,

  Ik was erg blij met je tip hoe een mouw in te korten, maar vooral smaller te maken. Ik heb heel korte armen en zit altijd met het probleem van te lange mouwen. En inderdaad, maak je ze gewoon korter, dan wordt het een raar model. Ik ben met een oud jasje begonnen als probeersel. Viel best mee.
  Intussen heb ik al drie jasjes gedaan. Ik draag ze weer met plezier.
  Moeilijker vind ik truien en rekbare stof. Die stroop ik nog maar gewoon op. En zoek zoveel mogelijk naar driekwart mouwen.

  Het zelfde geldt eigenlijk ook voor te lange broeken.(Ook korte benen)
  Maak ik ze gewoon een stuk korter, dan krijg ik echt een vierkant silhouet. Kan ik die ook nauwer maken? Of beter maar niet aan beginnen?
  Groet, Katrina

 4. Beste Katrina, het eerste wat bij mij opkomt nu ik je reactie lees: je hebt geen korte armen en benen, maar bent kleiner dan de gemiddelde lengte waar de confectie van uitgaat. Kijk eens bij De korte vrouw
  De lengte waar de confectie van uitgaat is 168 cm en jij bent waarschijnlijk een stuk kleiner. Of heb ik het mis? Als je broeken korter maakt geldt hetzelfde als voor de mouwen. Als het gemakkelijk kan (geen doorgestikte zijnaden bijvoorbeeld) maak ze dan smaller. Ben je een korte vrouw ( < 164 cm) koop broeken voor de korte vrouw, die zullen je beter zitten. Groeten, Lida

Reacties zijn gesloten.