Diepe kleuren voor in de warme maanden – diep kleurtype

Diepe kleuren voor in de warme maanden - diep kleurtype

Als je een diep kleurtype bent wil je in de zomer niet altijd die diepe kleuren dragen. Maar hoe kies je nu kleuren voor in de warme maanden van het jaar, die niet winters aandoen? Dat doe je zo…

Zoals een licht kleurtype in de winter niet altijd in lichte kleuren wil lopen, kent een diep kleurtype in de zomer de behoefte er niet zo ‘donker’ bij te lopen. Ook een diep kleurtype kan lichtere kleuren dragen om een zomers gevoel te krijgen.

Diepe kleuren voor in de warme maanden van het jaar:

  • Ga uit van je natuurlijke kleuren. Vaak vind je in je ogen ook lichtere kleuren. Dit is met name bij de diep-warme en diep-gedempte kleurtypes vaak het geval. Olijfgroen of iets meer rood in het bruin van je ogen, geven aan dat olijfgroen en oranjerood goede kleuren voor je zijn in de zomer. Ook jouw natuurlijke lippenkleur kan een goed uitgangspunt zijn om een kleur rood te vinden die iets lichter is dan de kleur op je Personal Color Card. En krijg je in de zomer misschien natuurlijke highlight’s in je haar? Die kunnen je op het spoor zetten van lichtere neutralen in je zomergarderobe.

  • Kijk je naar de kleuren op je Personal Color Card, dan zul je zowel lichte als donkere kleuren aantreffen. Ben je een diep kleurtype, dan zijn jouw lichte kleuren de pasteltinten. Je kunt deze lichte pasteltinten vertalen naar de zogenaamde juweeltinten. Dit zijn perfecte kleuren voor de warme maanden voor jou. Je kunt daarbij denken aan smaragd, robijn, amethist en aquamarijn.

Diepe kleuren voor in de warme maanden - diep kleurtype

  • Zijn ‘koel’ en ‘helder’ je tweede en/of derde kleurkarakteristiek, dan zijn jouw pasteltinten de zogenaamde ijspastels. Je zou kunnen denken dat ze een goed alternatief zijn in de zomer. Maar bedenk wel, dat welke kleuren je ook draagt in de zomer, ze moeten passen bij jouw contrastniveau’s. Wil je er tenminste goed in uitzien. Lees mijn bericht Wil jij deze zomer ook die leuke pastelkleuren dragen? 

  • Kies eerder medium versies van jouw kleuren dan de lichte varianten. Ook al heb je ‘een kleurtje’ in de zomer, lichte kleuren zullen je er snel pips uit laten zien.

Wil je niets missen van mijn stijltips? Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief.

Eén gedachte over “Diepe kleuren voor in de warme maanden – diep kleurtype”

  1. Dank je, Lida, voor deze duidelijke uitleg. Ik merk dat ik er veel aan heb en de ‘twijfels’ in mijn kast draag ik nu met plezier (zoals een groen jurkje dat me toch te licht leek)

Reacties zijn gesloten.