Wil jij deze lente ook die leuke pasteltinten dragen?

De lente hangt in de lucht en dat vraagt om een garderobe vol frisse pasteltinten als je Pantone mag geloven en naar de trendkleuren voor deze lente hebt gekeken. Wil jij deze lente ook die pasteltinten dragen? Maar durf je het niet aan? Zo zie je er goed in uit.

Pasteltinten gebruik je doorgaans alleen voor blouses en tops die je onder je basiskleuren en neutrale kleuren draagt, dus dicht op je huid, omdat ze voor iedereen te weinig kleur heb en om er van top tot teen in gekleed te gaan. Als je toch in pasteltinten gekleed wilt gaan is het belangrijk dat je jouw licht-donker contrastniveau in de gaten houdt. Als je al een kleurenanalyse hebt gehad, weet je in middels wat je licht-donker contrast is. Is dit niet het geval lees dan mijn eerdere bericht over contrastniveaus erop na (zie onderaan dit bericht).

Wil jij deze lente ook die leuke pasteltinten dragen?

Mijn tips:

  • Kijk op je Personal Color Card welke pasteltinten jou staan en zoek een iets pittiger variant. Deze pittige pastels worden ook wel de ‘sorbetkleuren’ of ijspastels genoemd. Ze hebben meer kleur en met name als je al iets gebruind bent kan dat leuk staan. Voor de lichte types onder ons het proberen waard.
  • Ook je pastels combineren met een iets donkerder basiskleur voorkomt dat het geheel niet al te zoetig wordt. Zoals je dat op bovenstaande foto’s kunt zien.
  • Wat ook goed werkt is een donkere neutraal (zwart, donkerblauw, olijfgroen) toe te voegen. Maar dit is afhankelijk van je haarkleur. Lees ook Zin in zonnig geel.


Pasteltinten dragen en er goed in uitzien werkt alleen maar goed als jij 
jouw licht-donker contrast zoveel mogelijk in je kleding terug laat komen. Pas daarom je accessoires, zoals een riem, tas en schoenen aan op de hoogte van je haarkleur.  Maar ook het vestje of jasje dat je erbij draagt heeft uiteraard invloed op het contrastniveau. Op de afbeeldingen hieronder heb ik dat voor je inzichtelijk gemaakt. Het betekent in de praktijk dat je altijd een iets donkerder kleur toevoegt aan je outfit om er niet al te flets uit te zien.Wil jij deze zomer ook die leuke pastelkleuren dragen?

Lees ook: