Een moodboard maken op Pinterest is niet moeilijk

Een moodboard kan je inzicht geven in waar je blij van wordt en zo ontdekken wat je eigen kledingstijl is.

Een moodboard maken op Pinterest is niet moeilijk

Een moodboard maken op Pinterest is een leuke en zinvolle manier om aan een ander en jezelf duidelijk te maken waar jij van houdt, wat jouw smaak is. Moodboard betekent letterlijk vertaald stemmingsbord. Het is een collage/prikbord van sfeer, gevoel en ideeëen.

Je kunt een moodboard gebruiken voor de inrichting van je nieuwe huis of voor de aanleg van je tuin. Maar een moodboard kan je ook inzicht geven in jezelf en welke kant je op wilt, bijvoorbeeld als startpunt voor het ontdekken van je eigen kledingstijl.

Plaatjes zoeken, knippen en opplakken vergt veel tijd en daarom adviseer ik je een moodboard te maken op Pinterest.  Als je al een Pinterestaccount hebt is het bijzonder gemakkelijk een bord aan te maken met kleding die je mooi vindt.

Een moodboard maken op Pinterest is niet moeilijkMijn Pinterestbord Colorinspiration

Een moodboard maken op Pinterest is niet moeilijk – Wat is nu precies Pinterest? Ik heb er al eens eerder over geschreven, maar uit de reacties begrijp ik dat het gebruik van Pinterest nog niet voor iedereen duidelijk is. Op de website www.pinterest.com kun je foto’s verzamelen. Dat kunnen kledingstukken zijn die je graag wilt hebben, meubels die je mooi vindt of dingen die je zelf kunt maken. Je kunt zoeken op een trefwoord of ‘bladeren’ door de geplaatste foto’s. Zie je een foto die je leuk vindt? Dan kun je deze in een bord zetten (pinnen) naar keuze. Je bepaalt zelf de naam voor dit bord.

Ook wanneer je zelf plaatjes tegenkomt op het internet kun je deze met een simpele druk op een knop op je Pinterest-account plaatsen. Wanneer je liever niet hebt dat anderen zien wat jij pint, kun je een geheim bord (secret board) aanmaken. Dit is een bord dat jij alleen kunt zien (en eventueel andere leden die jij specifiek hebt aangegeven).

Het bekijken van foto’s en afbeeldingen die andere mensen op Pinterest hebben geplaatst kan heel inspirerend werken. Als je bijvoorbeeld inspiratie zoekt om nieuwe kledingcombinaties te maken of als je wilt weten wat de modetrends voor deze lente zijn. Hou je van zelf dingen maken kijk dan eens onder de categorie DIY (do it yourself). Je kunt ook leden of borden volgen wanneer je vindt dat er mooie en inspirerende plaatjes worden geplaatst. Zo kun je de updates gelijk zien als je ingelogd bent.

Een account op Pinterest is gratis en je hoeft er geen gebruik van te maken als het je niet bevalt. Uiteraard kun je eerst een tijdje op Pinterest rondkijken voordat je zelf gaat pinnen. Je moet wel eerst een account aanmaken, dat was in het begin niet nodig. Dit kan heel anoniem, zoals bijvoorbeeld ‘Assepoester’.

TIP: Pin ook van mijn borden, want zo ontdek je gemakkelijk welke kledingstijlen jou aanspreken.