Pleidooi voor de Godetrok

‘Een Godetrok? Nog nooit van gehoord’, hoor ik regelmatig als ik deze rok adviseer (als één van de mogelijkheden). Onbekend maakt onbemind, daarom een pleidooi voor dit model rok.

Pleidooi voor de Godetrok

De Godetrok is een elegante supervrouwelijke rok die ook nog eens veel bewegingsruimte geeft. Het bovenste gedeelte van de rok is smal en sluit nauw om de heupen en laat die mooi uitkomen. Het onderste deel daarentegen krijgt door de ingezette driehoeken (godets) een zwierig volume. Dit model rok is voor alle leeftijden en is in alle lengtes verkrijgbaar: kort, knielengte, midi of maxi. Dankzij het elegante uiterlijk én de bewegingsvrijheid is de godetrok voor veel vrouwen een ideaal model. Je kunt hem combineren met een blouse of jasje, maar ook een simpele top staat goed bij deze rok.

 

Pleidooi voor de Godetrok

De knielange godetrok is met name heel geschikt voor het 8-silhouet, het A-silhouet en het X-silhouet. Ook vrouwen met grote borsten staat dit model vaak goed, omdat het volume aan de onderkant van de rok het boven- en onderlichaam meer in balans brengt met elkaar. Maar ook het V-silhouet kan een godetrok dragen op voorwaarde dat de stof wat stijver is en de godets op heuphoogte beginnen (zie afb.).

Een variatie op de godetrok is de gerende rok (spreek uit als gérende), waarbij de banen van de rok wijder naar de zoom worden. Deze rok heeft geen ingezette stukken/godets, maar wel verticale figuurnaden. De banen kunnen aan de zoom zo breed zijn dat je op het eerste gezicht aan een godetrok denkt.

Megan draagt een Godetrok, de andere vrouw een gerende rok. Nu hoge laarzen weer volop in de mode zijn, kom je met deze rokken prima de winter door.

10 gedachten aan “Pleidooi voor de Godetrok”

 1. Hallo Lida,

  Helder artikel over de glodetrok, en bij wie adviseer je de maxi godetrok?

  Groet

  1. Voor de gemiddelde tot lange vrouw, Kat. Laat hem altijd eindigen boven je enkel op het smalste punt. Draag er een hak bij als je in verhouding korte benen hebt.

 2. Een artikel waar je echt lentekriebels van krijgt!
  En het iets mollige H type met een lengte van 166 CM 😉.
  De gerende dan maar?
  Hoewel de maxi godirok ook prachtig is maar ja: horizontale lijn net boven de enkels is ook niet alles🤔
  Wat adviseer jij?

  1. Ik zou niet langer gaan dan de midilengte. Een godetrok is perfect voor de H, Paula!

 3. Goedemorgen Lida,
  Mooi stukje over deze rok. Helemaal mijn smaak, zeker ook de iets langere versie. Ik heb alleen nog één vraag: ik ben een 8, kledingmaat 40/42 en 1.62cm ‘lang’. Maakt zo’n lange rok niet nog kleiner en voller?
  Fijne zondag ☀️ en een hartelijke groet, Sylvia

  1. Als je hem knielang draagt maakt hij niet voller, Sylvia, een langere rok is met jouw lengte geen goed idee. Juist voor een 8 is dit een perfect model. De godets moeten wel onder je billen beginnen. Jij ook een fijne zondag en leuk weer van je te horen!

 4. Hallo Lida,

  Ik vind de godet rok , ik zoek al een hele tijd naar een goed patroon hiervoor om ‘m zelf te maken.
  Enig idee waar ik zo’n patroon zou kunnen vinden?

  Hartelijke groet, Elize

   1. Dank je wel, ga het patroon bestellen,

    Hartelijke groet, Elize

Reacties zijn gesloten.