Acht tips voor de ideale blazer voor jouw bodytype

Er gaat niets boven een mooie blazer. Hiermee kun je in de overgangsseizoenen eenvoudig laagjes maken. Een blazer is ook een veelzijdig kledingstuk.

de ideale blazer voor je bodytype

Je kunt een blazer casual combineren met een jeans en met een rok of jurk promoveren tot een meer formele outfit voor op je werk. Hoe ziet de ideale blazer er voor jou uit? Er zijn veel modellen te koop en om een miskoop te voorkomen volgen hier mijn tips.

Acht tips voor de ideale blazer:

 • Koop een blazer in een neutrale kleur die jou goed staat. Je zult merken dat je met een neutrale kleur veel meer combinatiemogelijkheden hebt. Neutrale kleuren zijn o.a.: camel, zand, taupe, olijfgroen, donkerblauw en natuurlijk zwart. Maar pas op met zwart: voor een blazer is het niet altijd een fraaie ‘kleur’. Te hard en zwart schept veel afstand. Daarbij komt dat een zwart jasje alleen maar mooi is in een zeer goede, dus dure kwaliteit.
 • De lengte van je blazer is cruciaal. Heb je in verhouding lange benen en een kort bovenlichaam dan zal de blazer langer moeten zijn dan bij iemand met korte benen en een langer bovenlichaam. Als vuistregel kun je hanteren dat je jasje nooit langer moet zijn dan – bij een gestrekte arm – de zoom in je hand hangt.
 • Let er op dat de blazer bij je lichaamslengte past. Voor kleine en korte vrouwen ook hier een vuistregel: moet er meer dan 2,5 cm van je mouwlengte afgehaald worden dan is het jasje niet geschikt voor jouw lichaamslengte. De taille zal dan te laag voor je zitten en je zult dikker lijken dan je bent.
 • Ben je langer dan gemiddeld en zijn je mouwen te kort, kijk dan of de taille van de blazer op jouw natuurlijke taille valt en of de plaats waar je borsten horen te zitten niet te hoog voor je zit. Een jasje dat te klein voor je is zal jou alleen maar langer laten lijken.
 • Zorg er altijd voor dat de blazer dicht kan. Ik weet dat verkoopsters het argument ‘je draagt een jasje toch altijd open’ nog steeds hanteren. Maar neem van mij aan dat de ideale blazer perfect voor jouw figuur is en dat advies niet nodig heeft.
 • Dubbelknoops modellen maken je breder en korter, dus bij twijfel ga voor enkelknoops.  Je ziet nu veel blazers met een dubbele rij knopen (double breasted). Die draag je altijd gesloten, willen ze mooi tot hun recht komen.
 • Jouw bodytype, maar ook je gewicht en lengte, bepalen hoe recht of getailleerd je blazer kan zijn. Heb je een duidelijk verschil tussen je taille en heupen dan zullen rechte modellen je ‘vormenloos’ maken. Heb je daarentegen weinig verschil tussen heupen en taille dan zal een licht getailleerd model je mooier staan.
 • Zie je een mooie blazer, maar is het model eigenlijk te recht voor je? Snoer hem in met een riempje. Ben je aan de lange kant en/of heb je het A-silhouet, dan kan dat zelfs een brede riem zijn.

 

Hier vind je de ideale blazer voor je bodytype:

De ideale blazer voor jouw bodytype

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

5 gedachten aan “Acht tips voor de ideale blazer voor jouw bodytype”

 1. Ha Lida, dank je wel voor je uitleg over de blazer. Daar heb ik iets aan. De lengte van de zoom moet in m’n hand vallen. Alleen ik ben lang, een A-figuur, een slanke taille, maar wel een buikje…..daar nog een tip voor?
  Hoor graag van je!
  Een hartelijke groet, Rike

  1. Als A heb je in verhouding korte benen, dus een lange blazer is voor jou niet aan te raden, Rike. Lees maar wat horizontale lijnen voor effect hebben.

  2. Ha Lida,
   Je hebt natuurlijk gelijk. Bij mij niet de zoom in mijn hand maar tot net onder m’n taille. Wat jij m’n heup noemt, maar dat is toch juist mijn breedste punt? Ten diepste ging mijn vraag over m’n buikje….
   Weer een hartelijke groet, Rike

    1. Ah mooi Lida,
     Ja daar kan ik iets mee! Helder!
     Ik heb ook een lange trui die iets over de helft van mijn bovenbeen valt….. wel A model, maar ben daar niet echt gelukkig mee….. sta altijd voor de spiegel…….naar de lengte te kijken…….zou ik dat ook kunnen laten vermaken als korte trui tot op m’n heupbeen….
     Met een hartelijke groet, Rike

Reacties zijn gesloten.