Een helder-koel kleurtype blijft ver van gedempte tinten

Een helder-koel kleurtype heeft iets van een heldere lente. Haar kleuren zijn, zoals bij alle wintertypes, hoofdzakelijk koel, diep en helder. Omdat helder bij haar op de eerste plaats komt moet dit helder-koel kleurtype ver blijven van gedempte tinten.

en helder-koel kleurtype blijft ver van gedempte tinten

Het helder-warme kleurtype wordt in het 12-seizoenensysteem een ‘heldere lente’ genoemd. Haar kleuren moeten op de eerste plaats helder zijn, maar ook warm. Het helder-koele kleurtype wordt ook wel een ‘heldere winter‘ genoemd en haar kleuren moeten ook op de eerste plaats helder zijn, maar niet warm maar juist koel.

 

Op het eerste gezicht hebben deze vrouwen veel overeenkomsten. Hun totale indruk is contrastrijk en hun ogen zijn glashelder (diep)blauw, violetblauw, groen of helder hazelnootkleurig. Hun haarkleur is zwart, midden- tot donkerbruin, zout-en-peper en zilver. Door de bank genomen heeft het helder-koel kleurtype een intenser koloriet en een iets hoger licht-donker contrast. Haar wenkbrauwen, haarkleur en oogkleur zijn vaak wat dieper.

Omdat een helder wintertype vergeleken met het koele wintertype (koel-helder kleurtype) wat meer warm pigment in haar huid heeft kan zij ook een paar kleuren van de heldere lente dragen.

  • Het helder-koel kleurtype kan kleuren dragen die de andere wintertypes, zoals het koel-helder kleurtype, niet echt mooi staan. Denk dan aan kleuren zoals helderrood, zuiver groen, zuiver blauw en fel turkoois.
  • Het helder-koel kleurtype kan iets lichtere kleuren dragen dan de andere wintertypes
  • En het allerbelangrijkste: haar kleuren zijn super helder! Niet een klein beetje, van alle kleurtypes is zij het meest helder. Zij moet dan ook ver blijven van gedempte tinten.

Lauren Millen is een helder wintertype. Je kunt op de foto bovenaan dit bericht zien wat helder-koele (links) en gedempt-koele kleuren (rechts) in kleding én make-up voor haar doen.

Carice van Houten is ook een voorbeeld van een helder wintertype.

Neem ook een kijkje op mijn Pinterestbord Helder-koel . Daar zie je meer kleuren voor de heldere winter.

Meer lezen?

WEET JE NU WELK KLEURTYPE JE BENT ? Je kunt de Personal Color Card voor jouw kleurtype bestellen. Voor € 32,50 krijg je per post de maxi kleurenkaart. Dit is inclusief verzending (woon je in het buitenland dan komt er € 2,50 bij) én je ontvangt per e-mail een uitgebreide handleiding voor je kleurtype. Hierin zie en lees je wat je kleurcontrast en licht-donker contrast is. Wat je beste neutralen en pasteltinten zijn. En hoe je de Personal Color Card gebruikt. Je kunt via dit contactformulier de kleurenkaart met de uitgebreide handleiding bestellen. Let op: De kleurenkaart kan niet geruild worden.

Kom je er niet uit? Dat kan, want het verschil tussen een helder-koel en een helder-warm type is niet gemakkelijk te zien. Beiden kunnen bijvoorbeeld geringe verschillen in hun oogkleur hebben. Wil je zeker weten hoe je er op je best uit kunt zien investeer dan in een kleuradvies online