Een helder-koel kleurtype blijft ver van gedempte tinten

Een helder-koel kleurtype heeft iets van een heldere lente. Haar kleuren zijn, zoals bij alle wintertypes, hoofdzakelijk koel, diep en helder. Omdat helder bij haar op de eerste plaats komt moet dit helder-koel kleurtype ver blijven van gedempte tinten.

en helder-koel kleurtype blijft ver van gedempte tinten

Het helder-warm kleurtype wordt in het vier-seizoenen-systeem een ‘lente’ genoemd. Haar kleuren moeten op de eerste plaats helder zijn, maar ook warm. Het helder-koel kleurtype wordt ook wel een ‘heldere winter’ genoemd en haar kleuren moeten ook op de eerste plaats helder, maar niet warm maar juist koel zijn.

 

 

Op het eerste gezicht hebben deze vrouwen veel overeenkomsten. Hun totale indruk is contrastrijk en hun ogen zijn glashelder (diep)blauw, violetblauw, groen of helder hazelnootkleurig. Hun haarkleur is zwart, midden- tot donkerbruin, zout-en-peper en zilver. Door de bank genomen heeft het helder-koel kleurtype een intenser koloriet en een iets hoger licht-donker contrast. Haar wenkbrauwen, haarkleur en oogkleur zijn vaak wat dieper.

Omdat een helder-koel kleurtype vergeleken met het koel-helder kleurtype wat meer warm pigment in haar huid heeft kan zij een paar kleuren van de heldere lente dragen.

  • Het helder-koel kleurtype kan kleuren dragen die de andere wintertypes, zoals het koel-helder kleurtype, niet echt mooi staan. Denk dan aan kleuren zoals helderrood, zuiver groen, zuiver blauw en fel turkoois.
  • Het helder-koel kleurtype kan iets lichtere kleuren dragen dan de andere wintertypes
  • En het allerbelangrijkste: haar kleuren zijn super helder! Niet een klein beetje, van alle kleurtypes is zij het meest helder. Zij moet dan ook ver blijven van gedempte tinten.

Lauren Millen is een helder-koel kleurtype. Je kunt op de foto bovenaan dit bericht zien wat helder-koele (links) en gedempt-koele kleuren (rechts) in kleding én make-up voor haar doen.

Op mijn Pinterestbord Helder-koel zie je meer kleuren voor de heldere winter