Lichtgewicht reizen doe je zo – een megatruc

Vind je een koffer pakken voor je vakantie moeilijk? Neem je achteraf gezien altijd teveel kleding mee? Lichtgewicht reizen – met zo weinig mogelijk kleding in je koffer – is beslist niet moeilijk als je deze eenvoudige truc kent.

Koffer pakken doe je zo

Tijdens een vakantie op Sardinië heb ik mij – dit noem je beroepsdeformatie – verlustigd aan de kleedstijl van de Italiaanse vrouwen. Italiaanse vrouwen dragen enkel neutrale tinten met hooguit één basiskleur in hun outfit en ze zien er daarin beslist niet saai, maar juist heel elegant uit. Dit heeft mij geïnspireerd tot het meest eenvoudige kleurenschema  voor je vakantiegarderobe dat je maar kunt bedenken.

 

Lichtgewicht reizen doe je zo - een megatruc
Neutralen

 

Lichtgewicht reizen doe je zo

Met een kleurenschema dat uit slechts twee neutralen bestaat en één basiskleur die jou fantastisch staat. Denk nu niet ‘dat is saai voor een vakantiegarderobe’, want met een paar opvallende accessoires zie je er elke keer weer anders uit. Door het aantal kleuren in je vakantiegarderobe te beperken krijg je met weinig kleding meer combinatiemogelijkheden. En dat scheelt gesjouw met koffers.

Je kiest

 • Een neutrale kleur (zie hierboven, maar het mag geen zwart zijn!)
 • Een lichte neutrale kleur (gebroken wit, spierwit, licht jeansblauw, lichtgrijs, beige bijvoorbeeld)
 • Een basiskleur die jou fantastisch staat
 • Een aantal opvallende accessoires die matchen met de andere kleuren
TIP 1: Sommige vergrijsde basiskleuren kun je ook als een neutrale kleur gebruiken. Lees mijn bericht Ook een basiskleur kan een neutraal worden

Lichtgewicht reizen doe je zo - een megatruc

In dit voorbeeld (neutralen licht taupe en ecrulaat ik je slechts een paar kledingcombinaties zien. Ik verzeker je dat er veel meer combinaties mogelijk zijn. Ook kun je – afhankelijk van je bestemming of leeftijd –  ervoor kiezen de korte broek  bijvoorbeeld voor een rokje te verruilen. Ook kan het jurkje of één van de tops een ecru polkadot dessin of een ander dessin hebben.

Lichtgewicht reizen doe je zo - een megatruc

TIP 2: Pas altijd de kledingcombinaties door voor je de kleding in je koffer doet. Je weet dan zeker dat jij je er goed in voelt. Als reminder kun je ook foto's maken van de combinatie's. Dat is fijn voor nu, maar ook voor een volgende vakantie.
TIP 3: Ben je nog op zoek naar een kleine (want meer heb je met deze tips immers niet nodig ....) koffer? Kijk dan eens bij Coolblue. Die heeft heel handige tips op zijn website staan.

Meer lezen?

12 gedachten aan “Lichtgewicht reizen doe je zo – een megatruc”

 1. Dag Lida ,fijn dat je weer veilig thuis bent en wat een heerlijke waardevolle blog is dit weer , ik ben er heel blij mee , dank je wel ?

 2. Hallo Lida,

  Wat heerlijk een vakantie op Sardinië. Ik hoop dat je het fijn hebt gehad.
  Erg handig deze blog daar heb ik veel aan bij het inpakken en kiezen van kleding.
  Waarom mag je eigenlijk geen zwart als neutrale kleur kiezen? Niet geschikt voor de zomer? Is dat vakje linksboven dan heel donkergrijs?

  Een hele fijne dag!

  Groeten,
  Marieke

  1. Welke andere lichte neutraal zou je dan bij zwart kiezen, Marieke? Dat wordt al snel wit, verwacht ik. En dat vraagt samen al zoveel aandacht dat de combinatie met een basiskleur je er elke dag hetzelfde uit laat zien.

 3. Leuke timing. Ik loop een LAW wandeling van 20-25 km per dag met alle bagage op mn rug (ook tent en kookspullen). Dus lichtgewicht reizen….Alles bij elkaar 13 kg. En ja: basis grijs en kaki; accentkleur groen/turquoise. Accessoires doe ik niet aan… ☺

 4. We zijn net op ons vakantie adres in frankrijk gearriveerd met twee gigantische koffers. Veel te veel kleren natuurlijk maar je blog was twee dagen te laat. Gelukkig zijn we met de auto dus het is niet zo erg. Volgende keer probeer ik je tips uit.

 5. Als neutraal een (gebleekte) jeanskleur en een gebroken wit. Basiskleur lichtroze. En dan fellere blauw en roze accentkleur. Ook leuk voor de badkleding. Helemaal happy.

  1. Leuke kleurencombinatie voor een licht kleurtype, Josina!

 6. Dag Lidy,

  Wat n goede tip. Ik ga in augustus op vakantie voor 1 week, dus ik kan je advies goed gebruiken. Temeer daar ik alleen n tas mag meenemen.
  En nu nog toepassen.

  Groet,

  Ria

Reacties zijn gesloten.