Een topper en een flopper – en de beste aanschaf die je kunt doen

Als een kledingstuk een ’topper’ voor je is, probeer dan eens te achterhalen waarom dit zo is. En ook van een kledingstuk dat in je kast blijf hangen kun je veel leren. Het verschil tussen een topper en een flopper.

Een topper en een flopper - de beste aanschaf die je kunt doen

Als je inmiddels weet welke kleuren je goed staan, dan heb je de inhoud van je kledingkast wellicht al gesorteerd op kleur. Zijn er nu nog kledingstukken die je nooit draagt (een flopper), dan ligt dit hoogstwaarschijnlijk aan de vormgeving (model) van het kledingstuk. Het verschil tussen een topper en een flopper heeft te maken met de lijnen en vormen in je lichaam en gezicht.

De beste aanschaf die je kunt doen is ..…. een spiegel waarin jij jezelf van top tot teen kunt bekijken. Want er beter willen uitzien begint altijd met een kritische blik op jezelf. 

Een topper en een flopper - de beste aanschaf die je kunt doen

Ons lichaam is opgebouwd uit lijnen en vormen. Deze lijnen en vormen gaan een wisselwerking aan met de lijnen en en vormen van je kleding en accessoires die je draagt en bepalen voor een groot deel je uitstraling. Heb je bijvoorbeeld veel rechte lijnen in je gezicht en lichaam dan zullen kledingstukken die dat ook hebben je mooier staan dan kleding met een ronde vormgeving. Een jasje met een duidelijke schouderlijn en van een gladde stof zal je dan mooier staan dan een jasje met een sjaalkraag in een los geweven tweed. Inge de Bruijn en Carice van Houten zijn voorbeelden van vrouwen met veel rechte lijnen in hun gezicht en lichaam. Rosita Steenbeek daarentegen is een voorbeeld van een vrouw met veel ronde lijnen in haar gezicht en lichaam.

Een topper en een flopper - de beste aanschaf die je kunt doen

Kleding wordt in de eerste plaats gekozen op basis van kleur. Kleur is echter een (niet onbelangrijke) toevoeging op het geheel. De vormgeving van een kledingstuk is de basis en van een grotere invloed op jouw uitstraling dan kleur. Dat zal misschien even wennen zijn, omdat kleur jou wellicht meer aanspreekt. Maar je hebt het misschien al ondervonden dat een jasje in een kleur die jou fantastisch staat, je niet altijd de complimentjes oplevert die je verwacht te krijgen. ‘Wat zie jij er goed uit’ zal dan in de eerste plaats op rekening komen van de vormgeving van de kleding die je draagt en op de tweede plaats de kleur zijn die je laat stralen.

Het verschil tussen een topper en een flopper – We zijn niet gewend naar lijnen, vormen en materialen te kijken. Ga eens voor die (pas aangeschafte) spiegel staan en probeer te achterhalen of je meer rechte of ronde lijnen in je gezicht en lichaam hebt. Haal je topper te voorschijn en doe daar hetzelfde mee. Zie je een verschil met de flopper? Heel veel kans dat de flopper te rond of juist te recht voor je is wat betreft de belijning en materiaal.

Lees ook:

6 gedachten aan “Een topper en een flopper – en de beste aanschaf die je kunt doen”

 1. Regelmatig vraagt mijn vrouw:” Staat mij dit goed?” Ik kan nu verwijzen naar de spiegel en uiteraard de inhoud van dit blog. Dus verplichte kost voor alle mannen die gevraagd worden naar hun mening

   1. Ze heeft nog geen reactie gegeven.
    Ze heeft nog de hele dag om een passend antwoord te vinden. Jouw reactie vind ik in ieder geval fijn

 2. Bij mij is gebleken dat mijn floppers (een ezel stoot zich in het algemeen niet 2x aan dezelfde steen, maar ik helaas wel) vaak te maken hebben met de elasticiteit van een kledingstuk. Ik heb me een paar keer laten verleiden tot het kopen van een blouse (mooie kleur/stof), maar ze zijn nooit langer gedragen dan een uurtje. Ik voel me opgesloten in een blouse (typisch voor het natuurlijke type misschien? ). Doe mij maar een shirtje met mooi vest of eventueel strechy jasje.

 3. Dag Lida, elke week lees ik je nieuwsbrief met veel plezier en haal er veel informatie en inspiratie uit. Ik vind zelf dat mijn gezichtsvorm rond is maar geldt dat dan meteen ook voor het lichaam? Ik ben een h-type, kan ik dan ook rond zijn? Of zijn dat dan weer twee verschillende dingen?

  1. Bij een H-silhouet zie je eigenlijk nooit een ronde gezichtsvorm. Het is dus de vraag of je wel het H-figuur hebt of je gezicht ten onrechte ‘rond’ noemt. Investeer in een stijladvies, Elle, dan weet je het eens en voor altijd!

Reacties zijn gesloten.