Ben jij een gedempt-warm type? – herfsttype

Als je er als gedempt-warm type gezond wilt uitzien kies je voor rijke elegante kleurschakeringen. In tegenstelling tot het warm-gedempt type kun je beter heel warme tinten, zoals mosterdgeel en pompoen, laten liggen.

Ben jij een gedempt-warm type?

Een prachtige kleur voor het gedempt-warm kleurtype

Het gedempte kleurtype vindt zichzelf vaak saai, omdat haar natuurlijke kleuren niet uitgesproken zijn. Ze heeft de neiging om opvallende kleuren te gaan dragen om haar ‘saaiheid’ te compenseren. En dat is nu juist wat ze niet moet doen. Verfijnde gepoederde kleuren ondersteunen haar natuurlijke elegantie.

Het gedempt-warm kleurtype Zachte gedempte tinten met een warme ondertoon staan je als geen ander. Behoor jij tot dit gedempt-warm kleurtype dan heb je van nature een verfijnd kleurpatroon en kun je dit het beste herhalen in je kleding. Dit betekent dat ton-sur-ton combinaties je mooier staan dan kledingcombinaties met een groot kleurcontrast.

Voor gedempte kleurtypes is het belangrijk om te kijken hoe licht of donker hun kleuren kunnen zijn. Dit noem je de hoogte van een kleur, ik heb er al vaker over geschreven. Heidi Klum is een voorbeeld van een gedempt-warm type. Je ziet dat koffiebruin een perfecte kleur is voor het gedempt-warm type met bruine ogen en middenbruin haar. Als Heidi haar haar goudblond kleurt staat het lichtere ‘mint’ haar fantastisch.

Ben jij een gedempt-warm type?

Ben jij een gedempt-warm type?

Meer foto’s voor het gedempt-warm kleurtype kun je vinden op mijn Pinterestbord

Wil je niets missen van mijn stijltips? Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief.

1 reactie op “Ben jij een gedempt-warm type? – herfsttype

  1. Beste Lida,

    Allereerst dit: iedere keer is het weer een ‘feestje’ als ik een mailtje met de nieuwste modetips van jou ontvang! Vandaag – voor mij – een schot in de roos door een gedempt-warm kleurtype te attenderen op de prachtkleur licht mosgroen.
    Hartelijke groet van je trouwe volgster op Pinterest,
    Mayke