Ben jij een gedempt-warm type? Eén van de herfsttypes

Als je er als gedempt-warm type gezond uit wilt zien kies je voor rijke elegante kleurschakeringen. In tegenstelling tot het warm-gedempt kleurtype kun je beter zeer warme tinten laten liggen.

Het gedempt-warm kleurtype met ogen die naar grijsgroen, bruin of hazelnoot neigen vindt zichzelf vaak saai, omdat haar natuurlijke kleuren niet uitgesproken zijn. Ze heeft de neiging om opvallende kleuren te gaan dragen om haar ‘saaiheid’ te compenseren. En dat is nu juist wat ze niet moet doen. Verfijnde gepoederde kleuren ondersteunen haar natuurlijke elegantie.

Ben jij een gedempt-warm type? Eén van de herfsttypes

Ben jij een gedempt-warm kleurtype dan staan zachte gedempte tinten met een warme ondertoon  je als geen ander. Je hebt van nature een verfijnd kleurpatroon in je uiterlijk en dit kun je het beste herhalen in je kleding. Dit betekent dat ton-sur-ton combinaties of analoge kleurencombinaties je mooier staan dan kledingcombinaties met een hoog kleurcontrast.

Heb je daarentegen als gedempt-warm kleurtype ogen in de kleur topaas (bleekblauw) en rossig haar dan heb je een hoog kleurcontrast en moeten je kleuren wel zacht/gedempt en warm zijn, maar ben je mooier in een outfit met drie kleuren van de drieklank of in complementaire kleuren.

Ben jij een gedempt-warm type? - herfsttype


 Voor alle gedempte kleurtypes is het belangrijk om te kijken hoe licht of donker hun kleuren kunnen zijn. Dit noem je de hoogte van een kleur, ik heb er al vaker over geschreven. Heidi Klum, met haar bruine ogen en donkere haarkleur is een voorbeeld van een gedempt-warm-diep herfsttype. Als ze haar haar blondeert (en dat doet ze regelmatig) dan kan ze beter medium kleuren kiezen.

Dit zijn de goede kleuren lippenstift voor het gedempt-warme kleurtype. De andere make-up kleuren vind je hier.

Meer foto’s voor het gedempt-warme kleurtype kun je vinden op mijn Pinterestbord

Lees ook:

Eén gedachte over “Ben jij een gedempt-warm type? Eén van de herfsttypes”

  1. Beste Lida,

    Allereerst dit: iedere keer is het weer een ‘feestje’ als ik een mailtje met de nieuwste stijltips van jou ontvang! Vandaag – voor mij – een schot in de roos door een gedempt-warm kleurtype te attenderen op de prachtkleur licht mosgroen.
    Hartelijke groet van je trouwe volgster op Pinterest,
    Mayke

Reacties zijn gesloten.