Gespitst op de minpunten zijn

Een minpunt kan zoveel aandacht trekken dat je de positieve punten van je lichaam vergeet. Anders kijken vergt oefening en daar kan een foto bij helpen

Gespitst op de minpunten, daar zijn met name vrouwen goed in en dan vergeet je vaak naar het grote geheel te kijken. Wat helpt om met enige afstand naar jezelf te kijken is een foto van jezelf te maken. Zo schep je een afstand die je moeilijk krijgt met je spiegelbeeld. Vaak zie je je niet van top tot teen in de spiegel of is de lichtinval niet optimaal.

Dit is het vervolg op mijn bericht dat ik vorig jaar december schreef. Afhankelijk van hoe jij kijkt ga je van het grote geheel naar de details of van een detail naar het grote geheel. Misschien herken je het wel als je een vakantiefoto van jezelf bekijkt en je tot je schrik ziet dat je outfit niet zo leuk staat als je in eerste instantie  dacht.

Voor en na

Een foto geeft een totaalbeeld. Bevalt het beeld je dan kun je inzoomen op de details. Wat heb je goed gedaan?

 • Je hebt horizontale lijnen aangebracht op je sterke punten.
 • De kleuren laten je stralen.
 • De aandacht wordt naar je gezicht getrokken.
 • Je hebt een accessoire gebruikt die je outfit persoonlijk maakt.
 • Je kleding laat goed zien hoe jij je op dat moment voelde.
 • Je outfit paste goed bij de omstandigheden.

Gespitst zijn op minpunten

Bevalt het geheel je niet probeer ook dan te ontdekken wat beter had gekund. Lijken je heupen breder of je borsten groter dan ze zijn? Ontbreekt er een accessoire om het geheel wat spannender te maken? Benadruk je te weinig je sterke punten, zoals je slankste punt net onder je borsten of je benen misschien? Of blijf je gespitst op de minpunten?

Trek diezelfde outfit nog een keer aan en breng voor de spiegel kleine veranderingen aan. Zoals:

 • De rok korter te maken door de tailleband om te slaan of hem juist langer te maken door de rits een stukje te openen en te laten zakken (top erover trekken). De lengte van je rok
 • Met een riempje/touwtje je top in te snoeren op taillehoogte of op de plek net onder je borsten.
 • Je shirtje wat korter maken door het omhoog te trekken. De ideale lengte van je top
 • Stroop die lange mouwen eens op en ontdek dat je benen meteen langer lijken. Lees De ideale mouwlengte.
Gespitst op de m minpunten
De verticale proporties zijn hier uit balans. Het bovenlichaam lijkt extreem kort en de benen onnatuurlijke lang

In een STOA (stijladvies op afstand) laat ik je zien hoe jij je lichaam optisch in balans kunt brengen. Welke kledingmodellen voor jouw bodytype geschikt zijn en hoe je de kleuren het beste over je lichaam kunt verdelen.

2 gedachten aan “Gespitst op de minpunten zijn”

 1. Ja ik ben blij om dit wekelijks te ontvangen, maar ik ben niet van de magerste, maar weet wel hoe ik me moet kleden, want heb de neiging om de goede kleuren bijeen aan te passen! Ben meer een H silhouet!

Reacties zijn gesloten.