Het derde stuk maakt je outfit stijlvoller en interessanter

Heb jij je wel eens afgevraagd wat een outfit nu compleet of stijlvol maakt? Er is een gemakkelijke manier om dat voor elkaar te krijgen. 

Het derde stuk maakt je outfit stijlvoller en interessanter

Je outfit kan door een simpele ingreep van saai en voorspelbaar naar gemiddeld en zelfs ‘wauw’ gaan. Waar ik het nu over heb is het derde stuk. Misschien heb je vandaag of morgen tijd om deze formule uit te proberen.

De formule ‘het derde stuk’

Stel dat je vandaag een broek en een shirtje aantrekt. Dit zijn je eerste en tweede kledingstuk. Niets mis mee, maar om er interessanter en stijlvoller uit te zien voeg je een derde stuk toe. Het toevoegen van een derde stuk brengt je outfit meteen op een hoger plan. Dat derde stuk kan van alles zijn: een blazer, een (vegan)leren jasje, een vestje, een gilet, een jas of een trui, maar ook accessoires zoals een hoed, een riem, een opvallend halssieraad of een sjaal.

Het derde stuk maakt je outfit stijlvoller en interessanter

Vind je accessoires moeilijk?

Zoek dan in je garderobe naar een vestje of jasje met bijzondere details, zoals borduursels, contrasterende biesjes of aparte knopen. Een eenvoudige jeans  krijgt met een ‘Chanel’ jasje (zie hieronder) meteen meer jeu en accessoires zijn dan bijna niet meer nodig. Probeer creatief te zijn en mix kleuren en dessins die niet voor de hand liggen.

Foto Wendy’s Lookbook

Misschien maak jij op deze manier een outfit die het waard is om gefotografeerd te worden. Vraag een huisgenoot of vriendin om dit te doen, leuk én handig als geheugensteuntje. Doe je mee? Hier volgt het recept voor een ‘wat zie jij er leuk uit’ outfit:

Men neme:

  1. een effen broek 0f rok
  2. een top
  3. het 3de stuk

Zoek je inspiratie voor je outfits? Kijk dan eens op mijn Pinterestbord Combineren kun je leren