Het goede dessin voor jou – licht-donker contrast (1)

Je zult vast wel eens hebben gemerkt dat een kledingstuk met een veelkleurig bloemendessin je vriendin fantastisch staat en dat dat dessin voor jou niets doet. Mijn tips voor het goede dessin voor jou.

Zoals dat ook het geval is met bepaalde kleuren, staan niet alle dessins je even goed. Iedere vrouw heeft een zekere mate van contrast tussen haar huid, haar en ogen.

Zoals je op de linker foto ziet, is er geen groot verschil in diepte tussen mijn haar, ogen en huid. Ik heb, nu ik steeds grijzer word, een laag licht-donker contrast gekregen. Mijn grijze haar is niet veel lichter of donkerder dan mijn huid en ook mijn ogen ‘vallen niet uit de toon’. Als je een groot verschil hebt tussen je haar, huid en ogen dan spreken we van een hoog licht-donker contrast. Ann Hathaway (foto rechts)heeft een hoog licht-donker contrast in haar uiterlijk. Je kunt ook een gemiddeld licht-donker contrast hebben, zoals Meryl (foto midden).

Is je dominante kleurkarakteristiek ‘licht’ dan heb je altijd een laag licht-donker contrast. Is je dominante kleurkarakteristiek daarentegen ‘diep’ dan is de kans groot dat je een hoog licht-donker contrast hebt. Vrouwen met de dominante kleurkarakteristiek ‘gedempt’ hebben vaak een gemiddeld licht-donker contrast in hun uiterlijk.

Wat heeft dit nu te betekenen voor het goede dessin voor jou? – Het is belangrijk een dessin te kiezen dat overeenkomt met jouw mate van licht-donker contrast. Als je een laag licht-donker contrast hebt kies je bij voorkeur ook een dessin met een laag licht-donker contrast.

Draag je wel het goede dessin voor jou? Een lesje in contrast.

Lees ook:

Wil je niets missen van mijn stijltips? Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief.

2 gedachten over “Het goede dessin voor jou – licht-donker contrast (1)”

  1. Dag Lida,
    De foto’s tonen duidelijk de verschillende contrasten. Wat fijn dat je een foto van jezelf gebruikt: dat geeft een persoonlijke toets aan je blog.
    Diane

    1. Ja, daar heb ik al meer positieve reacties op gehad. Zal het wat vaker gaan doen, Diane!

Reacties zijn gesloten.