Warme kleding die vrolijk maakt

Kleuren beïnvloeden onze stemming meer dan we zelf vaak in de gaten hebben. Deze herfst is het niet moeilijk om kleding te vinden in kleuren die een eventuele herfstblues kunnen voorkomen.

Warme kleding die vrolijk maakt

Ik keek afgelopen maand, ook tijdens de hittegolf, al veel naar warme kleding. De thermostaat moet lager, dat gegeven zit verankerd in mijn achterhoofd.  Maar of dat de echte reden is dat ik opvallend veel naar warme truien en vesten kijk? Comfortabele truien zijn ook trendy deze herfst-winter, het zou dus zomaar kunnen dat dat de echte oorzaak is.

Warme kleding die vrolijk maakt – In mijn vorige bericht over de modekleuren voor deze herfst en winter 2022-2023 heb ik je al kennis laten maken met de opwekkende kleuren die we kunnen aantreffen in de kledingcollecties. Mocht je last krijgen van een herfstblues, een trui of vest in een van deze kleuren kan je wellicht weer wat op vrolijken. Een Pop of color doet wonderen voor je humeur

Een kleur komt anders over -Het maakt uit van welk materiaal een kledingstuk is gemaakt hoe een kleur overkomt. In een glanzende stof of in een gladde leersoort (zie de oranje kleur Dragon Fire) zal dezelfde kleur veel helderder zijn dan in een matte stof. Ook de textuur bepaalt het uiterlijk van de kleur. Hieronder zie je een grofgebreide trui met daarnaast een trui in een glad viscosebreisel. Het is niet moeilijk voor te stellen dat als je de kledingstukken naast elkaar legt, de kleur Molten Lava heel anders is. Er is zelfs een verschil in kleur als een breisel van cashmere (kasjmier) of van een combinatie acryl-wol is gemaakt. Lees  Zo kom je als licht koel kleurtype de winter door

Hoe duurder hoe mooier – Dat gaat niet altijd op, maar waar je wel vanuit kunt gaan is dat een dure cashmere trui veel langer mooi blijft. Cashmere is bijzonder fijn om te dragen, superlicht én behaaglijk warm. De prijs liegt er niet om, ik weet het, maar je doet met trui of vest ook heel lang. Mijn cashmere truien draag ik al vele jaren en ze blijven mooi. Ik was ze alleen als ik ze voor langere tijd opberg. Je kunt ze het beste na een draagbeurt even luchten en vervolgens een paar dagen laten rusten. Op deze manier doe je eindeloos met zo’n trui of vest. En je weet het inmiddels: De kosten per keer worden op deze manier steeds lager.

Bij duurdere kleding wordt meer aandacht besteed en onderzoek gedaan naar de juiste (lees mooie) kleur. Dat kost wat en is één van de oorzaken waarom aan bepaalde kleding een hoger prijskaartje hangt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 gedachten aan “Warme kleding die vrolijk maakt”

  1. Mooie( prijzige) voorbeelden Lidy maar de voordeliger wollen truien van Benneton blijven ook jarenlang mooi. Ik heb er verschillende kleuren truien en vesten van. Ook Uniqlo heeft goede Merino wollen(dunne) truien in vele kleuren.

    1. Daarom staan er ook een paar truien van Benneton bij genoemd, Anja! Bij Uniqlo kan ik deze trendkleuren niet altijd vinden. De kleuren zijn meestal, zoals bij alle Japanse kleding, eerder gedempt en neutraal.

Reacties zijn gesloten.