Jouw sieraden en je stijlpersoonlijkheid

Als er één ding is waaruit meteen jouw persoonlijkheid blijkt, zijn dat wel de sieraden die je draagt. Omgekeerd zegt jouw voorkeur voor bepaalde sieraden iets over je stijlpersoonlijkheid.

Je stijlpersoonlijkheid ontdekken kan op verschillende manieren. Jouw voorkeur voor bepaalde kleuren is één manier, zo ook van welke dessins je houdt. Maar met de sieraden die je graag draagt ontdek jij meteen je stijlpersoonlijkheid.

Sieraden en je stijlpersoonlijkheid:

 • Ben jij de romantische vrouwelijke vrouw? Jouw sieraden zijn sierlijk en gedetailleerd, vaak met bloemmotieven, ranken of bladeren en harten. Kettingen met smalle hangers en meerdere kleine strengen parels zijn populair, maar je houdt ook van antieke sieraden.
 • Ben jij de klassieke vrouw? Jouw voorkeur gaat uit naar klassiek vormgegeven sieraden met diamanten en parels. Je vermijdt te grote sieraden. Sieraden met een emotionele waarde, zoals bijvoorbeeld *erfstukken, draag je graag.
 • Ben jij de natuurlijke relaxte vrouw? Dan draag je weinig sieraden, want ze moeten je niet beperken in je bewegingsvrijheid. Een dun halskettinkje  en een eenvoudige ring is vaak alles wat je draagt. Jouw sieraden moet praktisch zijn, gemakkelijke aan en af te doen en duurzaam zijn. Je wisselt niet vaak van sieraden.
 • Ben jij de elegant eurochique vrouw? Jij draagt graag verfijnde sieraden met een aparte vormgeving. Ze zijn nooit extreem opvallend, maar beslist niet doorsnee.
 • Ben jij de creatieve non-conformatistische vrouw? Je draagt het liefst originele sieraden. Ontwerpen van kunstenaars hebben jouw voorkeur. Je wordt enthousiast van sieraden van niet voor de hand liggende materialen en verwerkingstechnieken.
 • Ben jij een dramatische flamboyante vrouw? Je hebt de natuurlijke neiging om niet over het hoofd gezien te wordenJe sieraden moeten in het oog springen. Het formaat zal groot zijn en de vormen eerder rechthoekig dan rond. ** Een sieraad in de vorm van een spin? Die is voor jou.
 • Ben jij de gamin vrouw? Jouw stijlpersoonlijkheid houdt van sieraden die iets stoers en grappigs hebben. Die laten zien wie je bent en waar je voor staat. Natuurlijke materialen, zoals leer, stenen, metaal en hout hebben je voorkeur.

Jouw sieraden en je stijlpersoonlijkheid

Extravert of introvert:

 • Extravert – je draagt graag in het oog springende sieraden. Heldere vormen, vaak hoekig, hebben de voorkeur.
 • Introvert – je sieraden zijn bescheiden. Verfijnde sieraden met ronde vormen hebben de voorkeur
 • Ben je niet uitgesproken extravert of introvert dan zal het van de omstandigheden én je stemming afhangen waar jij je mee ‘versiert’.

Met je sieraden laat je iets van jezelf zien – Tijdens je leven heb je periodes waarin je wellicht een andere kant van jezelf wilt laten zien. Je bent zelfbewuster geworden. Je hebt in je werk meer verantwoordelijkheid gekregen, wellicht een leidinggevende functie. Dit beïnvloedt de stijl van je sieraden. Was je al een mix van introvert en extravert, misschien laat je nu wat meer je extraverte kant zien.

*Erfstukken kunnen je er ook ‘gedateerd’ uit laten zien. Een edelsmid kan van jouw oorbellen met een emotioneel waarde bijvoorbeeld een broche of ring maken. Voor informatie lees dit bericht 

**Opvallende, ‘luide’ sieraden kunnen ook afstand scheppen, wil je juist toegankelijker overkomen kies voor iets minder opvallende sieraden met meer afgeronde vormen

Meer lezen?

 

Eén gedachte over “Jouw sieraden en je stijlpersoonlijkheid”

 1. Beste Lida. Dank voor het interessante bericht over sieraden.
  Bij de laatste delen van The Crown, vielen de oorbellen van Diana mij steeds op. Prachtig! Dat zegt natuurlijk ook iets over mijn stijl. Groet Lucie

Reacties zijn gesloten.