De ideale jurk voor het X-silhouet

Als er één bodytype is dat gemakkelijk een jurk kan vinden dan is het de vrouw met het X-silhouet. Zowel haar horizontale als verticale proporties zijn immers in balans. De ideale jurk zal die balans moeten behouden, niet verstoren.

De ideale jurk voor het X-silhouet

Ook dit bodytype doet er goed aan een aantal punten in het achterhoofd te houden waar de ideale jurk aan moet voldoen. Bijvoorbeeld dat de jurk de schouders met de heupen in evenwicht houdt en dat hij niet te kort is.

Bij het X-silhouet zijn zowel de horizontale proporties als de verticale proporties in balans. Haar schouders zijn voor het oog even breed als haar heupen en ze heeft een duidelijke taille. De borsten kunnen gemiddeld tot vol zijn. De ideale jurk voor het X-silhouet moet niet alleen de schouders met de heupen in balans houden, maar daarbij ook de taille accentueren.

Een wikkeljurk is de ideale jurk voor het X-silhouet

  • De open halslijn laat je hals langer lijken.
  • Een ceintuur benadrukt je smalle taille
  • De zoom eindigt net op of onder de knie. Kortere rokken brengen jouw verticale proporties uit balans.
  • De soepelvallende stof gaat gemakkelijk over je rondingen.
  • Vermijd pofmouwen of andere mouwen die je schouders voor het oog breder maken. Ze brengen je horizontale proporties uit balans.
  • Heb je weelderige vormen als X-silhouet? Zorg er dan voor dat de jurk gemakkelijk over je rondingen glijdt en nergens blijft hangen of kleven. Jurken van dunne tricot zijn minder geschikt omdat ze elke oneffenheid genadeloos laten zien.
  • Mouwen die eindigen op borsthoogte zullen je borsten voller laten lijken. Wil je dat niet kies dan voor halve mouwen. Lees ook De ideale lengte van je mouw

Jurk

De ideale jurk voor het X-silhouet

Jurk (uitverkocht)

De ideale jurk voor het X-silhouet

Jurk

De jurk bovenaan dit bericht kun je hier vinden.

Lees ook:

Meer inspiratie vind je op mijn Pinterestbord Dresses