Zo kun je korte benen langer laten lijken

Voor alle vrouwen geldt dat als je benen langer lijken, jij ook langer én slanker lijkt. Heb je korte benen? Met een paar simpele trucjes kun je korte benen langer laten lijken.

Korte benen langer laten lijken

Zijn broekspijpen altijd te lang voor je? Dan denk je misschien dat je benen aan de korte kant zijn, maar het zegt nog niets over de lengte van je benen. Ben je namelijk centimeters korter dan de doorsnee vrouw (170 cm) dan zullen broeken altijd te lang voor je zijn, ongeacht welk bodytype je hebt. Tenzij je broeken voor de korte vrouw koopt. Vrouwen met het A-silhouet hebben in verhouding korte benen. Evenals dat bij het X-silhouet of het 8-silhouet het geval kan zijn. Ben je een vrouw met in verhouding korte benen, probeer dan je benen langer te laten lijken om zo je verticale proporties  in balans te brengen.

Zo kun je korte benen langer laten lijken

 • Draag je broeken zo lang mogelijk en vermijd enkelvrije broeken. Broeken in een donkere kleur laten benen langer lijken dan broeken in een lichte kleur. Het gebruik van neutrale kleuren op je onderlichaam is sowieso aan te raden als je benen aan de korte kant zijn.
 • Vermijd broeken met horizontale details, zoals zakken op dijbeenhoogte en omslagen onderaan de broekspijp.
 • Draag rokken en jurken op knielengte; hoe meer je van je benen laat zien hoe langer ze lijken.
 • Draag je tops bij je broek in op voorwaarde dat je slank bent en anders tot net over je heupbeen. Lees de ideale lengte van je top.
 • Driekwart en korte mouwen laten je benen ook langer lijken. Vermijd lange mouwen.
 • Draag je rokken en broeken hoog op je taille en vermijd heupbroeken. De zogenaamde paperbag taille verlengt je benen weliswaar, maar verkort ook je bovenlichaam. Dit is met name voor de X en de 8 een punt van aandacht.

Zo kun je korte benen langer laten lijken

 Je schoenen en laarzen

 • Draag een hak. Dit is de meest voor de hand liggende manier om je benen voor het oog langer te maken. Maar overdrijf niet, want een te hoge hak of de verkeerde hakbreedte kan juist de nadruk leggen op dat wat je probeert te verbergen. Meestal is een hak van 4 tot 6 cm het mooist.
 • Kies schoenen met een laag ‘decolleté’. Een lage wreef (decolleté) betekent dat je veel van je voet laat zien. Het oog van de ander zal dat stukje zien als een verlenging van je been.
 • Vermijd enkelbandjes, hoge schoenen/gympen, kuitlaarzen en brede enkellaarzen. Laarzen tot aan de knie kunnen wel! Slanke enkellaarsjes in de kleur van je broek ook.
 • Draag schoenen en kousen in de kleur van je broek en rok/jurk. Zo onderbreek je niet die oh, zo belangrijke verticale lijn .
 • Draag als het kan in de zomer schoenen in de kleur van je huid. Ik heb daar al vaker over geschreven, maar herhaal het hier nog maar eens.

Zo lijken korte benen langer

Gabor pumps

 

Paul Green sandalen

Je accessoires

 • Als je een riem bij je broek draagt kies die dan in de kleur van je broek.
 • Gebruik sieraden, kleuren en kledingdetails die het oog naar je schouders en gezicht brengen. Hoe hoger het aandachtspunt hoe beter.

Zo lijken korte benen langer

Als je meer wilt weten over hoe jij je het beste kunt kleden, investeer dan in een STOA (stijladvies op afstand).

 

6 gedachten aan “Zo kun je korte benen langer laten lijken”

 1. Beste Lyda,
  Ik volg je al een tijdje op Pinterest.
  Ik wil je een compliment geven voor je deskundige adviezen. Fantastisch, ik ben zelf een aantal jaren werkzaam geweest ales kleur en stijladviseuze en heb dat met veel plezier gedaan.
  Ik ben inmiddels 65 jaar en gestopt met werken maar het heeft natuurlijk nog wel mijn interresse. Ik leer nog steeds nieuwe dingen en jou updates geven me veel inspiratie. Ga vooral door zou ik zeggen.

  Vriendelijke groeten,
  Marijke

  1. Dank je voor je compliment, Marijke. Ik leer ook nog elke dag bij en ga nog even door. Groeten,Lida

 2. Ik draag het liefste beenkleurige panty’s. Ik ben blond en vind zwarte panty’s mij nooit staan. Soms grijs dat kan dan wel. Maar het liefste beenkleurige panty’s, als ik daar een nude schoen onder draag is dat dan niet snel een te warme kleur. Met mijn blauw/grijze ogen moet het staan bij grijs en koel blauw. De kleur van de nude schoen die ik dan moet kiezen vind ik echt moeilijk. Ik houd dan ook nog van een lak nude schoen.

  Alvast heel hartelijk bedank voor de suggestie.
  Gerry Verbeek

 3. beste Lida,

  Ik vind je nieuwsbrief altijd erg leuk. Ik ben 1,67, maar heb toch broekmaat 27-32. Want lange benen. Derhalve kan ik stellen dat broeken mij, ondanks mijn lengte, niet te lang zijn. Mvg.

Reacties zijn gesloten.