Zo kun je korte benen langer laten lijken

Voor alle vrouwen (en mannen) geldt dat, als onze benen langer lijken wij ook langer én slanker lijken. Heb jij misschien korte benen? Met een paar simpele trucjes kun jij jouw korte benen langer laten lijken om zo je verticale proporties in balans te brengen.

Zijn broekspijpen altijd te lang voor je? Dan denk je misschien dat je korte benen hebt, maar het zegt nog niets over de lengte van je benen. Ben je namelijk centimeters korter dan de doorsnee vrouw (170 cm) dan zullen broeken altijd te lang zijn, ongeacht welk bodytype je hebt.

Vrouwen met het A-silhouet hebben in verhouding korte benen. Ook het X-silhouet of het 8-silhouet kan korte benen hebben. Ben je een vrouw met korte benen, probeer dan je korte benen langer te laten lijken om zo je verticale proporties  in balans te brengen.

Zo lijken korte benen langer - je verticale proporties

 • Draag je broeken zo lang mogelijk en vermijd enkelvrije broeken.
 • Draag schoenen en kousen in de kleur van je broek en rok/jurk. Zo onderbreek je de verticale lijn niet.
 • Vermijd broeken met details, zoals zakken op dijbeenhoogte en omslagen onderaan de broekspijp.
 • Draag rokken (ook van je jurken) op knielengte; hoe meer je van je benen laat zien hoe langer ze lijken.
 • Draag een hak. Dit hoeven echt geen torenhoge hakken te zijn, maar weet dat elke centimeter telt!
 • Kies schoenen met een laag decolleté. Een laag decolleté betekent dat je veel van je voet laat zien (zie foto). Het oog van de ander zal dat stukje zien als het begin van je been.
 • Draag je tops bij je broek in op voorwaarde dat je jong en slank bent.
 • Gebruik sieraden, kleuren en kledingdetails die het oog naar je schouders en gezicht brengen en houd de kleuren op je onderlichaam neutraal.
 • Vermijd enkelbandjes en hoge schoenen/gympen.
 • Draag schoenen in de kleur van je huid. Ik heb daar al vaker over geschreven, maar herhaal het hier nog maar eens.
 • Als je een rok of jurk (knielang) draagt zullen je benen langer lijken dan in een broek, omdat je meer van je benen laat zien.
 • Als je een riem bij je broek draagt kies die dan in de kleur van je broek.

Lees ook mijn bericht:

Wil je niets missen van mijn stijltips? Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief.

6 gedachten over “Zo kun je korte benen langer laten lijken”

 1. Beste Lyda,
  Ik volg je al een tijdje op Pinterest.
  Ik wil je een compliment geven voor je deskundige adviezen. Fantastisch, ik ben zelf een aantal jaren werkzaam geweest ales kleur en stijladviseuze en heb dat met veel plezier gedaan.
  Ik ben inmiddels 65 jaar en gestopt met werken maar het heeft natuurlijk nog wel mijn interresse. Ik leer nog steeds nieuwe dingen en jou updates geven me veel inspiratie. Ga vooral door zou ik zeggen.

  Vriendelijke groeten,
  Marijke

  1. Dank je voor je compliment, Marijke. Ik leer ook nog elke dag bij en ga nog even door. Groeten,Lida

 2. Ik draag het liefste beenkleurige panty’s. Ik ben blond en vind zwarte panty’s mij nooit staan. Soms grijs dat kan dan wel. Maar het liefste beenkleurige panty’s, als ik daar een nude schoen onder draag is dat dan niet snel een te warme kleur. Met mijn blauw/grijze ogen moet het staan bij grijs en koel blauw. De kleur van de nude schoen die ik dan moet kiezen vind ik echt moeilijk. Ik houd dan ook nog van een lak nude schoen.

  Alvast heel hartelijk bedank voor de suggestie.
  Gerry Verbeek

 3. beste Lida,

  Ik vind je nieuwsbrief altijd erg leuk. Ik ben 1,67, maar heb toch broekmaat 27-32. Want lange benen. Derhalve kan ik stellen dat broeken mij, ondanks mijn lengte, niet te lang zijn. Mvg.

Reacties zijn gesloten.