Zo draag je een paperbag taillebroek – do’s en dont’s

De paperbag taille (denk aan een papieren zak die je aan de bovenkant met twee handen dichtknijpt) was in 2016 een hot item bij celebs, maar ook nu zie je hem in kledingcollecties.

Zo draag je een paperbag taillebroek- stijltips

Janine mailt: Op verschillende modesites zie ik de paperbag taillebroek. Geïntrigeerd door de naam ben ik er wat meer over gaan lezen en ik ben benieuwd naar jouw mening. Is de paperbag taillebroek modieus, comfortabel en voor veel bodytypes geschikt, of toch meer een te vermijden hobbezak?

Het gaat hier om een hoge taillebroek, die al dan niet elastiek in de taille heeft en plooitjes op de taille. De plooitjes worden netjes op hun plaats gehouden door een ceintuur of een koordje. Dat alles zorgt voor een duidelijk accent op de taille.

Wie kan een paperbag taillebroek dragen? Voorwaarde is dat je een duidelijke taille hebt. Heb je het A-silhouet of het X-silhouet dan kun je hem prima dragen. Ook de slanke Acht kan de paperbag taille dragen. En bij het I-silhouet creëert dit model broek een taille die er niet duidelijk is. Heb je een vollere taille, dan zullen deze broeken je taille alleen maar voller laten lijken.

Zo draag je een paperbag taillebroek- stijltips

Een broek met een paperbag taille voegt volume toe aan je onderlichaam en om te begrijpen welke top je erop moet dragen is het belangrijk dat je één van de drie stijlregels kent, namelijk het principe van volume. Hoe meer volume onder je taille hoe slanker de top moet zijn die je erop draagt. Dat mag ook een blouse zijn in een soepele stof. Het spreekt voor zich dat je de top altijd in je broek draagt.

De paperbag taillebroek heeft een hoge taille die je benen langer laat lijken. Maar de paperbag taillebroek kan ook een lager kruis hebben en zo je benen weer wat korter laten lijken. Kijk dus goed wat het met jouw benen doet. Om je benen niet onnodig korter te laten lijken (pas op A’s en 8’s!), kun je er altijd een schoen met een hak onder dragen.

VeroModa