Het begon tijdens het Millenium – Pantone ging turven welke kleur het meest voorbij kwam op de catwalks van New York en Londen en als je naar de kleuren kijkt en de uitleg leest van Pantone, zeggen de kleuren altijd iets over de tijd waarin we leven en de verlangens die wij hebben. Greenery stond voor een nieuw begin en connectie met de natuur (aandacht voor het klimaat).
Ultra Violet voor originaliteit, vindingrijkheid en anders kijken naar de wereld. Living Coral symboliseerde volgens Pantone ons aangeboren optimisme, dat het beter zou gaan in de wereld. Omdat de bewustwording ‘dat het zo niet langer kan‘ (met betrekking tot het klimaat bijvoorbeeld) breder gedragen werd. Nu hebben we, in deze tijd waarin er zoveel onrust is (stakingen, protesten, liegende en draaiende regeringsleiders), volgens Pantone behoefte aan stabiliteit en rust. En daar is Classic Blue, de naam zegt het al, de klassieke kleur voor. De kleur staat volgens Pantone voor ons verlangen naar een sterke basis om op te bouwen, nu we een nieuw decennium ingaan.
Als je naar die twintig kleuren kijkt, valt het op dat het ‘echte’ basiskleuren zijn. Classic Blue zou je ook een neutraal kunnen noemen, zoals Dusty blue en donkerblauw dat ook zijn. Classic Blue combineert namelijk heel gemakkelijk met veel andere kleuren.
Zoals je ook kunt lezen in mijn vorige berichten over de kleuren van het jaar, zie je dat de genoemde kleur nooit exact zo in de winkels hangt. Want je zult Classic Blue in meerdere varianten tegenkomen. In een iets warmere, koelere, diepere of meer gedempte uitvoering. Kijk altijd op je Personal Color Card naar de goede kleur blauw voor jou. En je ziet meteen waarmee jij jouw ‘Classic Blue‘ kunt combineren.