Een Little Your Color Dress mag niet ontbreken in je garderobe

Met een LBD ben je op elke gelegenheid voorbereid, of het nu om een feestje, een receptie of een netwerkborrel gaat.

Een Little Your Color Dress mag niet ontbreken in je garderobe

Je vraagt je nu misschien af wat dit voor cryptisch gedoe is, wat in hemelsnaam een Little Your Color Dress is? Je kent vast wel een LBD, of wel een Little Black Dress, een basisjurkje dat de naam heeft in geen enkele garderobe te mogen ontbreken. Al jaren krijgen we te horen dat we niet zonder zo’n basisjurkje kunnen, want met een LBD sta je nooit meer voor je kledingkast met het gevoel van ‘ik heb niets om aan te trekken’.

Met een LBD ben je op elke gelegenheid voorbereid, of het nu om een feestje, een receptie of een netwerkborrel gaat. Maar als ‘zwart’ niet in jouw kleurenpalet zit, zal dat zwarte basisjurkje je er alleen maar bleek, ouder en vermoeid uit laten zien. Mijn alternatief voor een LBD is dan ook een LYCD, of wel een Little Your Color Dress.

Waar moet een Little Your Color Dress aan voldoen? Het moet een neutraal, maar ook stijlvol basisjurkje voor in je garderobe zijn; een jurkje dat je voor verschillende gelegenheden kunt dragen. Dat je kunt up-dressen voor een feestelijke gelegenheid, maar ook naar je werk kunt dragen met een vestje erover heen. Met een LYCD in je garderobe kun je alle kanten uit. Dat kan dus een zwart jurkje zijn, als zwart in je palet zit, maar ook een andere neutraal zoals donkerblauw, taupe of aubergine.

Wil je echt stralen kies dan een basisjurkje in een voor jou perfecte neutrale kleur. Hier zie je de goede neutrale kleuren voor je dominante kleurkarakteristiek :

  • Lichte vrouw: lichtgrijs, warmgrijs, taupe, rozebruin (melkchocolade).
  • Diepe vrouw: zwart, antracietgrijs, zwartbruin
  • Warme vrouw: goudbruin, donkerbruin, warmgrijs, mahonie
  • Koele vrouw: donkerblauw, antraciet, taupe, middengrijs
  • Heldere vrouw: marineblauw, antraciet, zwartbruin, zwart
  • Gedempte vrouw: middengrijs, taupe, tingrijs, koffiebruin (warm) en rozebruin (koel)

Een Little Your Color Dress mag niet ontbreken in je garderobe

Heb je nog geen stijladvies gehad, maar wil je weten welk model jurk echt wat voor je figuur doet? Investeer dan in een STOA (stijladvies op afstand).

Je kunt voor inspiratie ook een kijkje nemen op mijn Pinterestbord Dresses

2 gedachten aan “Een Little Your Color Dress mag niet ontbreken in je garderobe”

  1. Al jaren heb ik als gedempt-warm type geen zwart meer in de kast, tot grote tevredenheid. Langzamerhand krijg ik ook het besef dat onze mode industrie vreselijk vervuilend is en dat de stoffen waarvan bijvoorbeeld veel Ladress jurkjes gemaakt worden bij iedere wasbeurt kleine kunststof deeltjes in het water loslaten. Deze deeltjes krijgen dieren en wij weer op een andere manier binnen en zijn voor al het leven ongezond.
    Denk daarom voor goede kleding ook eens aan merken als het Duitse Lanius (geweldige en verantwoorde mode), aan Missgreen of aan Alchemist.

  2. Suzanne, jouw bericht is uit mijn hart gegrepen! Om die reden zoek ik vaak naar tweedehands kleding van natuurlijke materialen. Er is al zoveel in de omloop dat nieuw lang niet altijd nodig is.

Reacties zijn gesloten.